Mental Health First Aid

MHFA cursussen in Utrecht en Flevoland

Een cursus Mental Health First Aid leert deelnemers om te gaan met personen die eerstehulp bij psychische problemen nodig heeft. Daarbij focussen we niet alleen op de theorie, maar ook hoe dat zich in de praktijk kan uiten, bijvoorbeeld wanneer iemand in crisis verkeert. Ook is er ruimte om eigen ervaringen te delen. Dankzij de praktijkelementen is de cursus bij uitstek geschikt voor zorg- en hulpverleners, pedagogisch medewerkers, ambtenaren, en meer. Zij geven aan dankzij de cursus beter en sneller signalen te herkennen en dus preventief te kunnen handelen. Daardoor voelen cliënten en contacten zich beter gehoord en gezien, terwijl de deelnemers zich beter voorbereid en veiliger voelen.

Sunita Chote-Oedit van Power by Peers

Sunita Chote-Oedit

Mental Health First Aid

van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Voor het verlenen van Mental Health First Aid aan jongeren van 12 tot 25 raden we de Youth variant aan. Daarover is hier meer informatie te vinden.

De MHFA-cursus is onderdeel van een globaal netwerk dat certificaten verleent die drie jaar geldig zijn. Daarna is het tijd voor een herhaalcursus, waarin de trainers de nieuwste ontwikkelingen delen en de kennis weer opfrissen.

Zij werkten al samen met ons

Gerard de Valk is relatiemanager bij Altrecht en partner van Power by Peers als mede-licentiehouder voor provincie Utrecht:

“Om hulp te krijgen moet je iets mankeren, zo is de situatie in de zorg. Daarom vergoedt bijna geen enkele zorgverzekeraar de cursus MHFA, want de aanpak van MHFA is preventief: tijdens de cursus leer je om psychische problemen bij mensen in je omgeving vroegtijdig te herkennen en bespreekbaar te maken. Daarbij is de grote kracht van Power by Peers dat zij erg goede contacten hebben met bewonersnetwerken in de wijken. Het cement van de samenleving! Daarom werk ik graag samen met Power by Peers. Dankzij de ervaringsdeskundigheid van de ondernemers van Power by Peers snijdt het mes bovendien aan twee kanten: bij Power by Peers maken ze werk van hun eigen leven én hebben ze oog voor hun medemensen. Dat geeft een extra dimensie.”

Contact en praktische informatie

Voor meer informatie over de cursus kunt u contact opnemen met Sunita Chote-Oedit per telefoon of via e-mail. Sunita staat je graag te woord.

De toets voor het behalen van het certificaat is inbegrepen bij de cursus. Cursisten zijn viermaal een dagdeel per week bezig in een groepsbijeenkomst en krijgen daarnaast opdrachten mee voor thuis. Enkel ervaringsdeskundigen begeleiden de MHFA-cursussen die Power by Peers verzorgt. Onze trainers kunnen ook incompany de cursus verzorgen. Wil je je als deelnemer inschrijven voor de cursus? Dat kan via deze link.

Deel dit

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin