Mental Health First Aid

MHFA cursussen in Utrecht en Flevoland

Tijdens een training Mental Health First Aid (MHFA) leer je om te gaan met volwassenen die eerste hulp nodig hebben bij psychische problemen (de letterlijke vertaling van MHFA). Je gaat die zorg niet zelf verlenen, maar wijst de weg naar passende hulpverlening. Je kunt het een beetje vergelijken met een EHBO’er die bij iemand die gewond is een snelverband aanlegt en diegene vervolgens aanraadt naar een arts te gaan.

Tijdens de training gaan we ruim in op de MHFA-theorie, maar leer je zeker ook hoe je die in praktijk kan brengen, bijvoorbeeld als je merkt dat iemand in een crisis zit. Er is ook ruimte om eigen ervaringen te delen

Sunita Chote-Oedit van Power by Peers

Sunita Chote-Oedit

Mental Health First Aid

van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Voor het verlenen van Mental Health First Aid aan jongeren van 12 tot 25 raden we de Youth-variant aan. De MHFA-cursus is onderdeel van een wereldwijd netwerk dat certificaten verleent die drie jaar geldig zijn. Daarna is het tijd voor een herhaalcursus, waarin de trainers de nieuwste ontwikkelingen delen en de kennis weer opfrissen.

Zij werkten al met ons samen

WAT ANDEREN VAN ONZE TRAININGEN VINDEN

Gerard de Valk is relatiemanager bij Altrecht en partner van Power by Peers als mede-licentiehouder voor provincie Utrecht:

“Om hulp te krijgen moet je iets mankeren, zo is de situatie in de zorg. Daarom vergoedt bijna geen enkele zorgverzekeraar de cursus MHFA, want de aanpak van MHFA is preventief: tijdens de cursus leer je om psychische problemen bij mensen in je omgeving vroegtijdig te herkennen en bespreekbaar te maken. Daarbij is de grote kracht van Power by Peers dat zij erg goede contacten hebben met bewonersnetwerken in de wijken. Het cement van de samenleving! Daarom werk ik graag samen met Power by Peers. Dankzij de ervaringsdeskundigheid van de ondernemers van Power by Peers snijdt het mes bovendien aan twee kanten: bij Power by Peers maken ze werk van hun eigen leven én hebben ze oog voor hun medemensen. Dat geeft een extra dimensie.”

Contact en praktische informatie

  • Voor de training YMHFA ben je viermaal een dagdeel per week aanwezig bij een groepsbijeenkomst. Je krijgt ook opdrachten mee voor thuis. 
  • Het studiemateriaal bestaat uit opdrachten in elektronische leeromgeving en uit materiaal dat tijdens de bijeenkomsten wordt uitgereikt. 
  • De trainingen bij Power by Peers worden uitsluitend door ervaringsdeskundigen gegeven. 
  • De toets voor het behalen van het landelijk erkende certificaat is bij de cursus inbegrepen.
  • Na het succesvol afronden van de online toets, ben je drie jaar lang gekwalificeerd als ‘First Responder’. Voor bepaalde beroepen is de training geaccrediteerd via het Registerplein en SKJ (St. Kwaliteitsregister Jeugd).
  • Na 3 jaar volg je een herhaaltraining. Alleen dan blijft je certificaat geldig. 
  • Onze trainers kunnen de training ook in company verzorgen. Neem daarvoor contact op met Sunita Chote-Oedit.
  • Wil je je inschrijven voor de cursus? Dat kan via deze linkVoordat je je inschrijft: voor bepaalde groepen worden de kosten voor een (Y)MHFA-training vaak vergoed, als je de training voor jezelf wilt volgen vaak niet. Wil je weten of er budget is en wat een training jou zou kosten? Neem contact op met Sunita Chote-Oedit. Wil je vanuit je (vrijwilligerswerk) meedoen, bespreek het dan eerst met je organisatie.
  • Meer informatie over (Y)MHFA, vind je hier.

Voor meer informatie over de cursus kun je contact opnemen met Sunita Chote-Oedit per telefoon of via e-mail (zie zwarte blok bovenaan. Zij staat je graag te woord.

Deel dit