Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

Kidsclub ACADEMIE

TRAINING VOOR BETROKKEN OUDER(S)

Al jaren draaien Aartie Hardoar en Tamara Amroussi de Kidsclub, (lees vooral even die pagina door, dan heb je de basisinformatie over de Kidsclubformule). Aartie en Tamara hebben ook al jaren de ambitie om te groeien. Ze krijgen die kans nu ze worden gesubsidieerd door Kansen voor Kinderen, een project van het Oranje Fonds. Het fonds wil dat alle kinderen gelijke startkansen hebben, ongeacht waar ze opgroeien. Op sommige plekken zijn de kansen aantoonbaar kleiner. De Kidsclub kwam met het idee voor een Kidsclub Academie. Het Oranje Fonds honoreerde het idee met minimaal 1 jaar subsidie.

Aartie Hardoar van de Kidsclub en de Kidsclub Academie

Aartie Hardoar

De Kidsclub

van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Tamara Amroussi van de Kidsclub en de Kidsclub Academie

Tamara Amroussi

De Kidsclub

van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

HOE WERKT DE KIDSCLUB Academie?

Deze Kidsclub Academie Training is een kennismaking met het pedagogisch werk, de ontwikkeling van jonge kinderen en met opvoedondersteuning bieden aan ouders. De training wordt aangeboden aan betrokken ouders en vrijwilligers die zichzelf willen ontwikkelen, zich willen inzetten om de brede ontwikkeling van het jonge kind te stimuleren en die ook zelfstandig een Kidsclubochtend willen verzorgen.

Als je de training goed afsluit, ontvang je een certificaat. Dat is geen gecertificeerd diploma, maar wel een bewijs van inzet en kennis. De Academie kan een opstap zijn naar (vrijwilligers)werk, of naar een geregistreerd niveau 3 of niveau 4 diploma richting pedagogisch werk. Die volg je dan aan een gecertificeerde opleiding. De Kidsclub kan je hierbij uiteraard ondersteuning aanbieden.

HOE ZIET HET PROGRAMMA ERUIT?

De training bestaat uit 20 dagdelen en bestaat uit zowel theorie als praktijk. Het praktijkgedeelte organiseren we bij de Kidsclub zelf. We organiseren ook themabijeenkomsten. Dan nodigen we een deskundige uit die zijn of haar kennis met jou deelt. De onderwerpen zijn heel verschillend: van EHBO tot taal, van opvoedkundige vragen tot voeding. We maken een reader met theoretisch materiaal, waaruit je ook huiswerk meekrijgt. Om je certificaat te halen, moet je minimaal 75% van de bijeenkomsten hebben bijgewoond.

NA DE TRAINING

Nadat je de training hebt afgerond kan je bij de Kidsclub aan de slag als vrijwilliger. Tijdens je werk als vrijwilliger ondersteunen wij je altijd in je werkzaamheden. Met je certificaat op zak, draai je sowieso minimaal 1 Kidsclub-ochtend. De training is gratis, en dit is het enige dat we in ruil vragen. In de tijd die wij winnen, kunnen we verder bouwen en uitbreiden. 

WANNEER?

Als je je aanmeldt bij ons, bespreken we of en wanneer jij zou kunnen starten. Dat zal na de zomer zijn. 
De bijeenkomsten zijn altijd ’s ochtends. De precieze dag wordt nog vastgesteld. 

DE BEGELEIDERS

Tamara en Aartie van de Kidsclub en de Kidsclub Academie

Aartie Hardoar en Tamara Amroussi zijn de pedagogische begeleidsters bij de Kidsclub. Zij hebben de club opgericht omdat zij zelf behoefte hadden aan een veilige plek om samen te komen toen ze zelf ouders waren van een dreumes. Ze zijn dus ervaringsdeskundig én uitgebreid geschoold. In december 2021 stond in onze nieuwsbrief een dubbelinterview met de dames. Je vindt het hier.

Een tijdje terug zijn ze ook geïnterviewd over de Kidsclub Academie. In het interview lees je meer over de achtergrond en over hoe de subsidie van het Oranje Fonds werkt. Je vindt het interview hier.

VOOR WIE?

Als jij een betrokken ouder bent die graag actief is in de buurt en kennis wil maken met pedagogisch werk, als je tijd kunt vrijmaken voor 20 dagdelen en wat huiswerk en als je bereid bent om ergens helemaal voor te gaan, dan kun je je aanmelden bij de academie. Aartie en Tamara kijken dat of er een match is tussen jou en de training. De contact gegevens vind je in het zwarte blok rechts bovenaan.

LOCATIE

LOCATIE

KANSEN VOOR KINDEREN

Het Oranje Fonds steunt niet alleen de Kidsclub Academie, maar ook het project WINGS. Ga naar de WINGS-pagina voor meer informatie.

Logo Oranjefonds

Deel dit

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.