Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

Hartelijk, Heilzaam, Hester

Hester Noort werkte als mindfulness-trainer in de GGZ. Na een reorganisatie belandde ze in de WW, maar daar liet ze het niet bij zitten. Als freelancer ging ze aan de slag bij een oud- studiegenoot. Via haar bedrijf “Noortrijk” geeft ze een-op-een trainingen en coaching, maar ook voor bedrijven is ze actief. Daar geeft ze trainingen in compassie, mindfulness en acceptance & commitment (ACT). Zo helpt ze bijvoorbeeld werknemers te herstellen van burn-out, of deze juist te voorkomen. Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid zijn daarbij de belangrijkste pijlers.

Na een ontmoeting met Sunita doorliep Hester de Power Academie van Power by Peers. Daar kreeg ze ook de mogelijkheid om MHFA-trainingen te geven. In haar vroege leven heeft Hester zelf last gehad van depressie. Vanuit die ervaringen helpt ze nu anderen.

EHBO voor mentale gezondheid

In samenwerking met Sunita, Mieke en anderen, geeft Hester uitvoering aan de Mental Health First Aid trainingen in Utrecht en de Flevopolder. Door haar achtergrond in coaching en ook haar eigen ervaringen met mentale gezondheidsproblemen, is Hester in staat haar coaching en mindfulness-trainingen aan te bieden vanuit een persoonlijk en openhartig perspectief.

“MHFA geeft praktische tools, het voelt niet meer zo afstandelijk. Dat merkte ik wel in de GGZ. Mensen die een mentale aandoening hebben dienen als gelijkwaardig behandeld te worden, ook in het contact.”

De MHFA-trainingen geeft ze nu zo’n twee jaar met veel plezier. “De meeste MHFA-groepen hebben een diverse achtergrond. Surinaams, Lets, Turks, en iedereen brengt een ander perspectief op de onderwerpen met zich mee.” Haar ervaringsdeskundigheid zet ze in om de cursussen meer context te geven, door bijvoorbeeld voorbeelden te geven van hoe symptomen er voor haar uitzagen.

Meer weten over Mindfulness/ACT/Compassie-trainingen en coaching? Neem contact op met Hester via LinkedIn of per telefoon op 06-45492539. Voor particulieren kan Mindfulness-training vaak gedeeltelijk vergoed worden via een aanvullende verzekering bij een ziektekostenverzekering.

DEEL DIT OP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.