Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

MENTAL SUPPORT TEAM KANALENEILAND

HULP BIJ MENTALE PROBLEMEN IN DE WIJK

Power by Peers heeft een speciaal team waarmee we mentale problemen in de wijk Kanaleneiland eerder kunnen herkennen en mensen kunnen helpen op weg naar passende (professionele) hulp. We doen dat vanuit een Mental Support Team, een MST.

Hester Noort, MST Kanaleneiland, trainer MHFA en YMHFA

Hester Noort

Mental support team KANALENEILAND

maandag t/m vrijdag 
tussen 9.00 en 17.00 uur

SAMENWERKING

Power by Peers is een sociale onderneming met oog voor elk mens, in welke positie dan ook. We hebben dan ook allerlei projecten die ervoor zorgen dat iedereen kan meedoen. We hebben ook projecten/trainingen op het gebied van mentale gezondheid, zoals MHFA en YMHFA.

WAT IS EEN MST?

Op veel plekken spelen steeds meer vragen over de mentale gezondheid van wijkbewoners. Vanuit de bewoners zelf en vanuit hun naasten. Een extra uitdaging is dat niet iedereen even goed is in het vinden of vragen van hulp. Door bijvoorbeeld schaamte of door cultuurverschillen. Om die drempel te verlagen zijn we in Kanaleneiland ook een Mental Support Team gestart. Dit team geeft psychisch kwetsbare mensen ondersteuning en richting. Niet door zelf hulp te verlenen, maar door mensen bij te staan en de weg te wijzen naar formele en informele zorg. 

Het MST bestaat uit mensen die zelf ook in de wijk wonen en/of werken. Mensen die weten hoe het dagelijks leven in de wijk eruit ziet. 

KOM JIJ BIJ HET TEAM?

Om het werk van een MST goed te kunnen doen, zijn veel mensen nodig. Zo hebben we gewoon meer ogen en oren. Wil jij je ook inzetten voor de mentale gezondheid van Kanaleneiland? Wil je een training volgen over mentale gezondheid? En vind je het leuk om je eigen werk te creëren als vrijwilliger? Dan ben je van harte welkom bij het MST. Je draagt een grote steen bij aan het mentaal gezond houden van de wijk.  We nodigen heel graag nog meer mensen met een andere culturele achtergrond om bij het team te komen. Help je mee? 

Aanmelden
Je kunt je aanmelden bij Hester Noort mst.kanaleneiland@gmail.com of 06-23 75 36 93.

Als je anderen wilt vertellen over MST Kanaleneiland, kun je bijvoorbeeld onderstaande flyers gebruiken. Omdat in Kanaleneiland veel mensen Arabisch spreken, is er ook een flyer in het Arabisch gemaakt.

FLYERS NEDERLANDS EN ARABISCH

Rechts vind je twee flyers. Klik op de afbeeldingen om de originele documenten te downloaden. Deze zijn geschikt om te online te bekijken. Wil je een paar geprinte exemplaren? Stuur dan een mailtje naar ineke@powerbypeers.nl.

TIJDELIJKE ACTIE!

Power by Peers biedt vanuit het Mental Supportteam (MST) Kanaleneiland een cursus Mental Health First Aid (MHFA) aan actieve buurtbewoners, vrijwilligers en werkers in Kanaleneiland.

Waarom zou je meedoen?

  • Je vergroot je kennis over psychische klachten en kwetsbaarheden
  • Je helpt mee om het stigma over psychische klachten te verminderen
  • Je helpt anderen om psychische klachten te signaleren
  • * Je leert anderen hoe ze het gesprek kunnen aangaan als ze vermoeden dat iemand psychische problemen heeft

De cursus is gratis maar kostbaar. Reageer dus alleen als je serieuze belangstelling hebt.

Wanneer?

Woensdagmiddag 24 januari + 31 januari + 7 en 14 februari 13.30 uur tot 16.30 uur.

Waar?

Dock, Hart van Noord, Menhirzaal. Ingang tegenover Geallieerdenlaan 24 Utrecht.

Inschrijven

Meld je aan bij Hester Noort (zie zwart blok rechtsboven).

Meer informatie over MHFA vind je achter de groene knop.

SAMENWERKING

Voor het MST Kanaleneiland werken wij samen met Lister en Dock

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.