MENTAL SUPPORT TEAM KANALENEILAND

HULP BIJ MENTALE PROBLEMEN IN DE WIJK

Lister en Power by Peers hebben de handen ineengeslagen om zo mentale problemen in de wijk Kanaleneiland eerder te kunnen herkennen en mensen te kunnen helpen op weg naar passende (professionele) hulp. We doen dat vanuit een Mental Support Team, een MST.

Hester Noort

Mental support team KANALENEILAND

maandag t/m vrijdag 
tussen 9.00 en 17.00 uur

SAMENWERKING

Power by Peers is een sociale onderneming met oog voor elk mens, in welke positie dan ook. We hebben dan ook allerlei projecten die ervoor zorgen dat iedereen kan meedoen. We hebben ook projecten/trainingen op het gebied van mentale gezondheid, zoals MHFA en YMHFA. Daarmee hebben we een raakvlak met Lister. Lister is een organisatie die mensen helpt met het inrichten van hun dagelijks leven. Op hun website lees je wat ze precies doen. 

WAT IS EEN MST?

Op veel plekken spelen steeds meer vragen over de mentale gezondheid van wijkbewoners. Vanuit de bewoners zelf en vanuit hun naasten. Een extra uitdaging is dat niet iedereen even goed is in het vinden of vragen van hulp. Door bijvoorbeeld schaamte of door cultuurverschillen. Om die drempel te verlagen zijn we in Kanaleneiland ook een Mental Support Team gestart. Dit team geeft psychisch kwetsbare mensen ondersteuning en richting. Niet door zelf hulp te verlenen, maar door mensen bij te staan en de weg te wijzen naar formele en informele zorg. 

Het MST bestaat uit mensen die zelf ook in de wijk wonen en/of werken. Mensen die weten hoe het dagelijks leven in de wijk eruit ziet. Het team bestaat uit mensen met verschillende culturele achtergronden. 

KOM JIJ BIJ HET TEAM?

Om het werk van een MST goed te kunnen doen, zijn veel mensen nodig. Zo hebben we gewoon meer ogen en oren. Wil jij je ook inzetten voor de mentale gezondheid van Kanaleneiland? Wil je een training volgen over mentale gezondheid? En vind je het leuk om je eigen werk te creëren als vrijwilliger? Dan ben je van harte welkom bij het MST. Je draagt een grote steen bij aan het mentaal gezond houden van de wijk. Help je mee?

Aanmelden
Je kunt je aanmelden bij
Hester Noort mst.kanaleneiland@gmail.com of 06-23 75 36 93.

Als je anderen wilt vertellen over MST Kanaleneiland, kun je bijvoorbeeld onderstaande flyers gebruiken. Omdat in Kanaleneiland veel mensen Arabisch spreken, is er ook een flyer in het Arabisch gemaakt.

FLYERS NEDERLANDS EN ARABISCH

Rechts vind je twee flyers. Klik op de afbeeldingen om de originele documenten te downloaden. Deze zijn geschikt om te online te bekijken. Wil je een paar geprinte exemplaren? Stuur dan een mailtje naar ineke@powerbypeers.nl.