Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

CONNECTING BY ENERGIZING

MHFA EN BEWEGING OP DE WERKVLOER

Ziekteverzuim. Elke werkgever heeft ermee te maken. Het is niet altijd te voorkomen, maar er zijn meer mogelijkheden dan je misschien denkt. Een van die mogelijkheden is Connecting by Energizing. Met dit programma biedt Power by Peers werkgevers handvatten om hun werknemers zowel fysiek als mentaal fit te houden.

MHFA en beweging op de werkvloer - Nationale Beweegminuut - team effort

Gerd Hamberg

CONNECTING BY ENERGIZING

van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

MENTALE PROBLEMEN HERKENNEN

We werken steeds meer thuis, de wereld is onrustig, veel mensen ervaren angst of stress wegens bijvoorbeeld familieomstandigheden, financiële problemen of gezondheidsklachten. Ook het vele thuiswerken is niet voor iedereen zonder stress. En zo kan zonder dat je het weet een deel van je werknemers ergens over in zitten, terwijl jij het niet weet en je misschien had kunnen helpen. 

Signaleren
Power by Peers biedt trainingen MHFA (Mental Health First Aid) aan. Dit is een methodiek waarbij deelnemers leren om mentale problemen te signaleren bij anderen. Kortom, eerste hulp bij mentale problemen. Zij kunnen vervolgens het gesprek aangaan en desgewenst doorverwijzen naar professionele hulp. Een MHFA-certificaat kan (net als BHV of EHBO) voor iedereen binnen je organisatie grote voordelen hebben: voor leidinggevenden, maar ook voor werknemers. Door werknemers te stimuleren om een training te volgen, geef je als organisatie aan goed werkgeverschap belangrijk te vinden en te willen luisteren naar je werknemers. Niet iedereen zal de werkgever of direct leidinggevende in vertrouwen (kunnen) nemen. In dat geval is het belangrijk om mensen op de werkvloer te hebben die problemen vroegtijdig kunnen signaleren. 

Identificeren en communiceren
Het is belangrijk dat jouw werknemers weten dat er binnen het bedrijf MHFA-getrainden zijn en vooral ook wíe dat zijn. Communiceer dat via verschillende kanalen en blijf het herhalen. Herkenning is essentieel!

Connect & ENERGIZE je team(s)!

Power by Peers zet in op het werken aan de mentale en fysieke conditie. Mensen die een depressie hebben of stress ervaren, denken vaak niet aan beweging. Als ze mentaal fitter worden, krijgen ze ook meer zin in bewegen. Wie beweegt, blijft gemiddeld langer gezond, verzuimt minder en heeft een betere stemming. Het kan dus zomaar zijn dat je op termijn minder vraag krijgt naar het MHFA-gedeelte: fitte werknemers hebben minder mentale problemen. Zo werken de twee onderdelen van ons programma samen. 

Waaruit bestaat het fysieke gedeelte?
Je kunt je werknemers alle beweging laten bijhouden in de PeerPep App. Daarin kun je ook groepen aanmaken en gezamenlijke doelen bijhouden. Dat werkt gelijk als extra teambuilding. En dat nog in een gezonde variant ook. Als werkgevers kun je beloningen bedenken voor de behaalde doelen. Elke beweging kan meetellen: traplopen, fietsen, tafeltennissen in de kantine, trainen op apparaten (als je die hebt), lunchwandelingen, verzin het maar. 

Geen competitie, wel connectie
Power by Peers adviseert jouw bedrijf over welke beweging geschikt zou zijn voor welk team. Ook over de beloning die te verdienen is met het behalen van een doel, denken we graag met je mee. Er zijn altijd werknemers die qua beweging minder kunnen presteren dan anderen. Door de beweegdoelen teamdoelen te maken, maakt het niet uit wie hoeveel presteert en kan iedereen bijdragen aan het doel. Dat zorgt ervoor dat er geen competitie ontstaat en dat het positieve teamgevoel overheerst. Dit zal de stemming, sfeer en verbondenheid op de werkvloer zeker ten goede komen. 

Energize!
Samen een fysieke prestatie neerzetten, zorgt niet alleen voor verbinding maar ook voor meer energie. Samen kun je meer. Je hebt meer slag- en draagkracht, zowel fysiek als mentaal. Teamleden motiveren en versterken elkaar. Die kracht heeft weer zijn positieve uitwerking op jouw organisatie. 

De Nationale Beweegminuut
Beweging opnemen in de werkdag van je mensen kan veel simpeler zijn dan je misschien denkt. Denk bijvoorbeeld aan de De Nationale Beweegminuut die Natwerk, campagnebureau BKB en Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op touw hebben gezet. Die minuut is al voor voor je klaargezet in de PeerPep App. Makkelijker kan het niet. Dus voor alle langdurige zitwerkers: uit die stoel en in de benen!

De voordelen van Connecting by Energizing op een rijtje:

Informatie

Voor meer informatie en/of een offerte op maat kunt u contact opnemen met Gerd Hamberg (zie zwart blok).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.