Vriendennetwerk

Samen tegen eenzaamheid

Het Vriendennetwerk is een plek waar mannen en vrouwen met een migratieachtergrond samenkomen. Zij kunnen er terecht voor steun en vriendschap. Begeleidster Sohaila Torabi werkt vanuit Power by Peers en is zelf als vluchteling naar Nederland gekomen. Zij weet dus hoe moeilijk het kan zijn om een nieuw leven op te bouwen. Je zit tenslotte in een vreemd land, met een andere taal en cultuur. Er is in de groep dan ook veel persoonlijke aandacht.

Sohaila Tourabi, Power by Peers

Sohaila Torabi

Vriendennetwerk

van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

DOEL

Het belangrijkste doel van het Vriendennetwerk is het wegnemen en voorkomen van eenzaamheid. En ook het lekker even loslaten van alle zorgen. Gewoon gezellig samen zijn. Mensen binnen het netwerk hebben na een tijdje vaak ook buiten de bijeenkomsten contact met elkaar. Er zijn op die manier al heel wat vriendschappen ontstaan. Als bezoekers leer je gelijk ook iets over andere culturen. En al doende leer je de Nederlandse taal.

Het Vriendennetwerk is ook een vraagbaak. Als bezoeker kun je met elkaar of met Sohaila informatie uitwisselen over wetten en regelingen. En er is ook aandacht voor persoonlijke problemen. En voor de actualiteit. Wat gebeurt er in jouw thuisland? Wat doet dat met je?

Op dit moment (december 2021) wordt ook voorlichting gegeven over de vaccinatie tegen corona. Veel mensen overwinnen daardoor bijvoorbeeld hun prikangst. Of ze weten beter waarom ze de prik wel of niet willen.

ACTIVITEITEN

Tijdens alle bijeenkomsten is er aandacht voor het leren van Nederlands. Bezoekers kunnen ook knutselen, elkaar vragen stellen of problemen bespreken.

Mannen en vrouwen zijn van harte welkom. Zij zitten wel in een aparte ruimte.

Elke donderdag koken enkele vrouwen een gezonde en voedzame warme maaltijd. De vrouwen die niet koken, kunnen met elkaar praten, kaarten maken, bloemschikken, dansen, hennatattoos zetten, of wat er ook maar voor activiteit is. Daarbij is ook altijd aandacht voor het in het Nederlands leren van woorden die passen bij wat ze aan het doen zijn. Na het koken geniet iedereen samen van het eten. Inmiddels eten zo’n 20 tot 30 mensen mee. 

MANNENGROEP

Op donderdag is er naast de reguliere groep een speciale groep voor mannen binnen het Vriendennetwerk. 

Waar?

De bijeenkomsten van het Vriendennetwerk zijn op twee locaties (zie de agenda voor locatiegegevens):

  • Op maandag van 14.00 tot 19.00 zit het Vriendennetwerk op de Marco Pololaan 115 in Kanaleneiland.
  • Op donderdag van 10 tot 13 uur op de Rhonedreef 40 in Overvecht.

Hoe kan ik meedoen?

Er zijn meerdere groepen waar je aan kunt deelnemen. Neem voordat je voor de eerste komt even contact op met Sohaila. Zij kijkt graag met jou wat het beste bij je past (zie contactinformatie rechts).

Het Vriendennetwerk is een samenwerking van Power by Peers met het Buurtteam, Leger des Heils bij Bossardt, Dock en vele andere partijen. Het netwerk is aangesloten bij de Utrechtse Aanpak Eenzaamheid.

Deel dit

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin