Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

Over ons

ONZE MISSIE EN VISIE

Power by Peers is een sociale onderneming waarbij mensen werk maken van en met hun eigen ervaring. Alle mensen die met en bij Power by Peers werken, zijn ondernemer, al dan niet in opleiding. Onze uitvalsbasis is Utrecht Overvecht, maar we werken overal waar werk is dat bij ons past. We bieden diensten op het gebied van mentale gezondheid, verslaving, armoede, sociaal isolement, schulden, migratie/integratie, laaggeletterdheid en fysieke beperkingen.

Power by Peers biedt hulp aan mensen die willen participeren in de samenleving. Daarmee vergroten zij hun arbeidswaarde en gaan ze actief aan de slag met vragen als ‘wat kan ik?’ en ‘wat wil ik?’ Met behulp van ons netwerk – dat continu uitbreidt – helpen we hen op weg naar zelfredzaamheid en een inclusieve samenleving.

Mieke van Dommelen, directeur Power by Peers

Mieke van Dommelen

Power by Peers

van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur


"Werk is het beste medicijn"

Power by Peers biedt opdrachtgevers creatieve en maatwerkoplossingen voor sociale vraagstukken. Deze oplossingen zijn gericht op werk door onder andere ondernemerschap. Het hebben van werk zorgt ervoor dat mensen (weer) kunnen meedoen aan de maatschappij en sociale contacten kunnen opdoen. Dat draagt op zijn beurt weer bij aan de mentale gezondheid van mensen en aan een inclusieve samenleving. Tot slot kan betaald werk ook betekenen dat mensen armoede en schulden kunnen voorkomen of verminderen. 

Eigen werk 

 

Ondanks dat er af en toe betere of zelfs buitengewoon goede tijden zijn op de arbeidsmarkt, zijn er nog veel werkzoekenden in ons land. Dit kan allerlei oorzaken hebben, zoals cultuurverschillen, sociaal isolement, een arbeidsbeperking op geestelijk of lichamelijk gebied, een taalprobleem, etc. Een loondienstverband is niet altijd en niet voor iedereen de beste oplossing. Hoe zou het zijn als mensen hun eigen werk als ondernemer creëren?

Power by Peers biedt de veilige omgeving die nodig is om mensen te laten leren en ervaren of het ondernemerschap bij ze past. Bij ons mag iedereen fouten maken, uitgroeien in de gewenste richting of beslissen dat dit toch niet het juiste pad is.

Power by Peers in het kort
  • Power by Peers werkt vanuit de visie positieve gezondheid.
  • We bespreken met iedereen waar de innerlijke drive ligt.
  • We werken vanuit ondernemerschap, eigen regie en empowerment.
  • Bij Power by Peers loopt ieder zijn of haar eigen pad.
  • Ieder zet zijn of haar ervaring in voor een ander.
  • Iedereen mag vallen en opstaan.
  • Power by Peers heeft opdrachtgevers in het sociale domein en in het bedrijfsleven.
  • Power by Peers werkt op basis van gegunde subsidies en in opdracht, via een gewonnen aanbesteding of als onderaannemer van zorg- en welzijnsorganisaties.

De sociale onderneming

Mieke van Dommelen is de directeur en initiatiefnemer van Power by Peers. Zij werkte in de GGZ en leerde daar dat niet de mensen, maar het systeem in herstel moet. Vanuit haar eigen ervaring heeft ze Power by Peers opgericht. Binnen de stichting heeft ze als voornaamste taak het ondersteunen van de ondernemers, zodat zij hun werk kunnen doen. Ook onderhoudt zij de contacten met de Gemeente Utrecht en de Raad van Toezicht.

ONZE JAARREKENING

Onze jaarrekening over 2021 kunt u hieronder downloaden.

contact

Voor meer informatie over Power by Peers kunt u telefonisch contact opnemen met Mieke van Dommelen, directeur en initiatiefnemer, op maandag tot en met vrijdag, van 9:00 tot 17:00. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook.

PUBLICATIES

Power by Peers heeft alle nuttige informatie en persoonlijke verhalen van de ondernemers opgeschreven en gebundeld in deze drie uitgaven. Handig voor thuis of onderweg!

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.