Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

EIGEN PAD

WERKEN AAN JEZELF EN AAN JE TOEKOMST

In april 2024 startte ons derde traject Eigen Pad. Tijdens dit traject werken vrouwen uit Overvecht met een migratie- of vluchtelingenachtergrond 6 tot 9 maanden lang aan hun toekomst op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, werk en/of leren. Ze krijgen daarbij hulp in de vorm van trainingen, persoonlijke coaching en diverse activiteiten.

Deelnemers aan Eigen Pad kunnen na het traject vaak doorstromen naar een opleiding, of ze hebben een mooie opstap naar betaald werk of een eigen bedrijf. Sowieso staan ze steviger in hun schoenen. 

Taal is een doel en geen drempel!

Diana Bachour van Eigen Pad

Diana Bachour

Eigen Pad

van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Sohaila Torabi van Power by Peers

Sohaila Tourabi

Eigen Pad

van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

HOE WERKT EIGEN PAD?

Bij Eigen Pad houden we van ervaren door te leren, door te vallen en weer op te staan. Maak fouten, stippel je eigen pad uit en vier successen. Wij geloven ook in de kracht van samenwerken: samen leren en werken, samen ontdekken. Daarom werken we zoveel mogelijk in groepen. Op sommige momenten is er ook individuele begeleiding door professionals en coaches, altijd in een veilige ruimte.

We hebben taallessen en andere lessen over allerlei soorten onderwerpen, waarin je gelijk ook Nederlandse woorden leert rond een thema. Het kan bijvoorbeeld gaan over gezondheid, over natuur en over geschiedenis, maar ook over hoe je je cv schrijft of hoe je iemand formeel of informeel begroet. De lessen worden gegeven door gastdocenten en door soroptimisten (zie meer informatie onder de groene knoppen onderaan). En het blijft niet bij lessen. We maken ook uitstapjes naar plekken die belangrijk zijn of waar je veel kunt leren over de Nederlandse cultuur. Plezier hebben is zeker ook een onderdeel van het traject. Hieronder zie je bijvoorbeeld wat foto’s van een bezoek aan het Nijntje Museum. 

KIES JIJ OOK JE EIGEN PAD?

Ben jij een vrouw met een migratie-/vluchtelingenachtergrond die met ondersteuning wil werken aan een duurzaam leven in Nederland?  Dan is Eigen Pad misschien jouw kans! 

Heb je een beeld van je eigen werk en toekomst en heb je daar ondersteuning bij nodig? Voel je je wat verloren of alleen? Denk je misschien dat je niet genoeg weet van de Nederlandse cultuur en arbeidsmarkt? Dan is deelname aan Eigen Pad iets voor jou. Je leeftijd is niet belangrijk. En vergeet niet: taal is een doel en niet een drempel! Ook daar helpen we je mee.

Goed om te weten

Eigen Pad is een traject over maanden. Het is niet ‘even een cursusje’. En je moet je echt inzetten om het tot een succes te maken. Alsnog kunnen wij je niet garanderen dat jouw toekomst wordt zoals je hem droomt. Maar je krijgt wel meer richting en inspiratie, extra kennis, een nieuw netwerk en meer taalvaardigheid. En wie weet kun je doorstromen naar een opleiding, naar betaald werk, of kun je een begin maken met een eigen bedrijf… 

 

INFORMATIE EN AANMELDEN

Woon jij in Overvecht en ben je een vrouw met een migratie- of vluchtenlingenachtergrond en heb je zin om minimaal 2 dagdelen in de week aan je Eigen Pad te werken? Wil je je aanmelden of wil je meer weten? Bel of mail naar Diana of Sohaila (zie de zwarte vakken).

ERVARINGEN

Hieronder vind je een paar quotes uit eindgesprekken met de deelneemsters. We hopen dat ze je inspireren en een xtra beeld geven van het traject. Meer informatie en andere artikelen over Eigen Pad vind je onder aan deze pagina.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Eigen Pad wordt mede mogelijk gemaakt door investeringen en bijdragen van VSBfondsGemeente Utrecht en Soroptimisten.

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. Zij willen graag bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Dat doet het fonds door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken, door donaties te doen en praktische kennis en netwerken te delen.  Zo kan iedereen in onze diverse samenleving een plek krijgen en groeien, leren en leven. Met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

ACHTERGRONDINFORMATIE

Meer weten over alles dat met Eigen Pad te maken heeft? Lees hier verder.

JAAA! CERTIFICAAT!

Bij Eigen Pad werken vrouwen met een migratie-of vluchtelingenachtergrond aan hun toekomst. In oktober 2022 kreeg de eerste lichting deelnemers

Lees verder »
Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.