Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

WEEK VAN DE POSITIEVE GEZONDHEID – EEN TERUGBLIK

Van 8 t/m 13 mei was het de Week van de Positieve Gezondheid in Utrecht en omgeving. In dat kader was bij DOCK in Hart van Noord een mooi programma samengesteld met allerlei activiteiten waarin lichaam en geest beide aan bod kwamen.  Power by Peers’ Hester Noort vertelt.

“Power by Peers, of meer specifiek het Mental Support Team (MST) Kanaleneiland, presenteerde op 9 mei samen met DOCK een film van actrice en filmmaker Hanna Verboom: Samen uit de Schaduw, over mentale kwetsbaarheid en psychische variatie. In de film vertelt Hanna dat ze zelf de diagnose bipolaire stoornis heeft, net als haar jongere broertje, en wat dat betekent voor henzelf en hun omgeving. Er komen ook andere bekende (bekende) Nederlanders aan het woord met nog andere psychische klachten, zoals angsten, stress of ernstige burn-out. Ze vertellen openhartig over hoe ze daarmee omgaan.

Met zo’n 30 à 40 mensen hebben we na het bekijken van de film ook nog verder gepraat. In het gezelschap zaten mensen van Lister, van de koffieochtenden bij DOCK en van het MST. Er waren ook¬ bezoekers die flyers of berichten hadden gezien en er was een POH-GGZ (Esmee Reberger) die uitlegde wat zij kan doen als mensen vragen hebben over mentale problemen. Dat gemengde gezelschap zorgde voor een heel mooi, open gesprek, met allerlei soorten inbreng. Natuurlijk hebben we ook uitgelegd wat het MST precies is, en er was zelfs direct al een steunvraag. Zo blijkt maar weer dat we echt toegevoegde waarde hebben. 

De formule met een film over het thema en die dan nabespreken werd gewaardeerd. Op de vraag of het voor herhaling vatbaar was, werd heel positief gereageerd. Op zich kunnen we dit eenvoudig nog een keer organiseren, samen met DOCK, maar de uitdaging zit hem in het vinden van een geschikte film, die niet te lang en niet te ingewikkeld is. Heb jij een tip? Deel hem met ons! 

We bedanken DOCK voor de fijne samenwerking, en natuurlijk alle bezoekers voor hun inbreng. Wij kijken met enthousiasme terug op deze dag.

Hester Noort, MST Kanaleneiland

Hester Noort, MST Kanaleneiland, trainer MHFA en YMHFA
Hester Noort

* Hester Noort is ook trainer MHFA en YMHFA
* Om privacyredenen zijn er geen foto’s van de bijeenkomst. Daarom gebruiken we een mooie still uit de film van Hanna Verboom. Het copyright voor de foto ligt dus bij haar.

DEEL DIT OP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.