Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

POWER ACADEMIE

leren Ondernemen op eigen wijze

 • Ik heb een top-idee, maar ik kan het maar niet omzetten in een bedrijfsplan.
 • Ik ben al een aan het ondernemen, maar ik loop toch nog wel tegen wat dingen aan.
 • Ik wil heel graag een eigen bedrijf beginnen, maar hoe doe ik dat met belastingen en facturen?
 • Ik ben al best goed bezig als ondernemer, maar hoe maak ik mezelf zichtbaar?
 • Kan ik ondernemen naast een uitkering of bijstand?

Zijn dit vragen waar je jezelf in herkent? Denk dan eens aan de Power Academie van Power by Peers. Daar leer je alles dat te maken heeft met ondernemen.

 
Gerd Hamberg van de Power Academie

Gerd Hamberg

Power Academie

van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Beatrijs Wind van de Power Academie

Beatrijs Wind

Power Academie

van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

WAT DOET DE De Power Academie?

De Power Academie kan je helpen bij het stárten van een een eigen bedrijf, maar ook als je al ondernemer bent, kun je bij ons terecht. Misschien heb je het gevoel dat je toch ergens nog wat kennis mist. Dan kunnen we ondersteunen bij het aanvullen daarvan. We onderzoeken samen waar jouw kracht ligt, hoe je die kunt inzetten voor je onderneming, en vooral ook wat je nog nodig hebt om te (blijven) groeien.

De Power Academie werkt samen met partners die zich goed kunnen inleven in de situatie van (nieuwe) ondernemers. Zij zijn zelf ondernemer en hebben elk een specialisme, waarover ze graag komen vertellen. Behalve kennis over hun eigen vakgebied hebben ze ook een breed overzicht van waar jij als eigen baas zoal op moet letten. Tips uit de praktijk dus!

HET TRAJECT BIJ DE POWER ADACEMIE

Een traject bij de Power Academie duurt 9 maanden. Daarin leer je over van alles dat maken heeft met ondernemerschap, zoals:

 • Hoe schrijf ik me in bij de KvK?
 • Hoe zet ik een boekhouding op?
 • Hoe regel ik mijn zakelijke belastingaangifte?
 • Hoe zet ik mijn bedrijf in de markt?
 • Wat kan ik allemaal met social media?
 • Moet ik een zakelijke bankrekening hebben?
 • Waar en hoe kan ik netwerken?
 • Hoe en waarvoor moet ik me verzekeren?
 • etc.
De begeleiding is in handen van Beatrijs Wind en Gerd Hamberg.
Beatrijs en Gerd, begeleiders van de Power Academie

De eerste DRIE weken

In de eerste weken van je traject ga je uitbreid kennismaken met je groepsgenoten. Wie zijn ze? Wat voor bedrijf starten/hebben ze? Waar staan ze in het proces? We maken ook een begin met het beantwoorden van de vragen hierboven. Dat doen we met de begeleiders van de Power Academie en met gast-ondernemers.

Je komt in een groep die bestaat uit maximaal 10 tot 15 personen. Zo weten we zeker dat er genoeg tijd en aandacht is voor iedereen. We werken graag met groepen, omdat je kennismaakt met andere ondernemers, die allemaal weer hun eigen kennis en ervaring met je kunnen delen. Door dat te doen, oefen je gelijk ook weer je eigen vaardigheden. Omdat je in een vaste groep zit, kun je veilig dingen uitproberen en eventuele valkuilen ontdekken. En samen ben je sterker!

Behalve de groepsbijeenkomsten krijg je ook een persoonlijke coach aangewezen vanuit het Power By Peers-netwerk. Deze coach helpt jou verder op de punten waar jij vragen over hebt.

Alle fotografie op deze pagina ©2022-Alexander Schwarz

DE VOLGENDE 11 WEKEN

In deze fase van de Power Academie gaan we wat minder ‘schools’ werken. Handen uit de mouwen en aan de slag! Je krijgt workshops van deskundigen, gaat oefenen, marktonderzoek doen, pitchen, veel vragen stellen en nog meer antwoorden krijgen. Actief en samen! En eigenwijs.

DE POWER CLUB

Het klapstuk van de Power Academie is de Power Club. Dit is het zakelijke netwerk van Power by Peers en de Power Academie. Hier ga je echt het ondernemersleven in. 

Bij de Power Club komen behalve de mensen uit jouw groep ook deelnemers uit eerdere groepen en ondernemers ‘van buitenaf’. Er is altijd wel iemand die een onderwerp presenteert, we nodigen sprekers uit, we doen toffe experimenten en we hebben een eigen systeem waarmee we betaalbaar diensten van elkaar kunnen afnemen. We sluiten de wekelijkse bijeenkomst af met een hapje en drankje.

De Power Club is helemaal nieuw en dus nog in de groei. Je kunt er straks meer over lezen op de speciale Power Club-pagina

VOOR WIE IS DE POWER ACADEMIE?

Zie jij kansen, maar heb jij ook nog dingen te leren op het gebied van ondernemerschap? Heb jij omstandigheden waardoor het voor jou niet zo makkelijk is om te starten en je droom waar te maken? Meld je bij ons! De situatie waarin jij zit maakt niet uit, je culturele achtergrond ook niet. De Power Academie heeft deelnemers van alle leeftijden, met allerlei overtuigingen, met allerlei opleidingen. Ook een taalprobleem hoeft geen hindernis te zijn. Wij en je groepsgenoten helpen je daarbij. 

Meedoen?

Ben je nieuwsgierig geworden of wil je je gelijk aanmelden? Neem contact op met Gerd of Beatrijs. Zij bespreken met jou of de Power Academie inderdaad iets voor je is. Als dat zo is, vertellen ze ook hoe het verder gaat. Mochten zij het idee hebben dat je ergens anders beter terecht kunt, dan kunnen zij je heel goed doorverwijzen; Power by Peers heeft een groot netwerk van organisaties en bedrijven. Denk je dat bij deze informatie over de Power Academie aan iemand in jouw omgeving? Stuur hem of haar de link naar deze pagina, of laat ze contact opnemen met Gerd of Beatrijs.

FONDS

De Power Academie wordt mede mogelijk gemaakt door een prachtige bijdrage vanuit het Adam van Doornick Fonds, ondergebracht bij de koepel Ars Donandi. Wij zijn het fonds uiteraard zeer erkentelijk.

Deel dit

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.