NIEUWE PEER: HANNAH VELDHUIS

Hannah Veldhuis is een nieuwe KRACHT bij Power by Peers. Zij is aan de slag gegaan voor ons Powerteam. Dat team zorgt ervoor dat mensen in de buurt ondersteuning krijgen en dat er activiteiten zijn. Leren en leuke dingen doen, eigenlijk. En dat om mensen uit hun isolement te halen, met elkaar te verbinden en te helpen om dingen na een zetje zelf te kunnen doen.

Hannah stelt zich hier kort voor. Later zul je vast meer van haar horen

Hannah Veldhuis, Powerteam

 

“Ik ben Hannah Veldhuis. Ik ben 29 jaar en woon in Wittevrouwen. Eind jaren ’80 hebben ze proefdierstallen van de faculteit Diergeneeskunde omgebouwd tot woningen. Ik woon nu dus in een monumentaal huisje, gelegen in een schattig hofje.”

MOEDER EN ONDERNEMER

“In de afgelopen jaren  heb ik twee kindjes gekregen. Die zijn nu 3 en bijna 1,5. Ze gaan naar een ouderparticipatiecrèche en ook een dagje naar papa. Daardoor heb ik weer tijd gekregen om te gaan werken. Dat doe ik vanuit mijn onderneming Move by Moving, waarmee ik jongeren ondersteun in hun persoonlijke ontwikkeling. 

Toen ik zwanger was van mijn tweede kindje heb ik een traject aan de Power Academie afgerond. Ik had deels een bijstandsuitkering en kon van daaruit parttime ondernemen. Dat heet een PTO-traject. Gerd Hamberg van de Academie zag tijdens het traject kwaliteiten in mij. Daar ben ik hem heel dankbaar voor, want dankzij hem en de Academie heb ik deze klus. Ik werk als zzp’er voor Power by Peers, net als alle andere Peren, trouwens.”

UITDAGING

“Ik voel mij nu al thuis binnen bij Power by Peers en ik vind het ontzettend leuk dat ik deel mag uitmaken van het Power(volle)team. De grote uitdaging voor mij is daarbij: hoe kan ik onze Nederlandse cultuur integreren in de andere culturen die wij in de groepen tegenkomen? Ik heb daarbij gelukkig een goede schakel in Sohaila Torabi, die het team mede coördineert. Zij komt zelf uit een andere cultuur en brengt zoveel mensen samen!”

WMO – SOCIALE PRESTATIE

Het Powerteam is een van de activiteiten die Power by Peers aanbiedt vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Dat betekent dat iedereen eraan kan meedoen! 
Power by Peers werkt bij de WMO-activiteiten samen met professionele hulpverleners in Utrecht en omstreken om mensen te bereiken, binden, en verbinden. Dit doen we onder andere met de Gemeente Utrecht. 

Deel dit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *