Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

NIEUWJAAR BIJ HET VRIENDENNETWERK

Het lijkt alweer een hele tijd geleden, de periode van nieuwjaarsfeestjes, maar dat is geen reden om er niet alsnog even aandacht aan te besteden. Bij het Vriendennetwerk wordt het nieuwe jaar altijd uitgebreid gevierd. En dat was dit jaar niet anders.

Uit het isolement

Het Vriendennetwerk is de trots van Sohaila Torabi. Zij is een kei in mensen betrekken bij activiteiten en bij elkaar. Het belangrijkste doel van het Vriendennetwerk is dan ook om mensen te laten meedoen, om ze uit hun isolement te halen. Dat doet het Vriendennetwerk onder meer door wekelijkse bijeenkomsten, waar iedereen die wil gewoon gezellig samen thee kan drinken of samen kan eten. Er wordt vaak ook een onderwerp aangesneden dat actueel is. Daar kan iedereen dan zijn of haar gedachten over delen.

Maar gezelligheid is niet het enige. Uiteindelijk wil Power by Peers mensen verder brengen. Bij het Vriendennetwerk gebeurt dat bijvoorbeeld omdat er vriendschappen ontstaan. Deelnemers gaan samen iets ondernemen, buiten het netwerk om. En dat is precies wat we willen! Het Vriendennetwerk zorgt er ook voor dat mensen kennismaken met de Nederlandse cultuur, maar ook met nog andere culturen. Deelnemers aan het netwerk komen namelijk overal vandaan. Genoeg om van elkaar te leren dus.

VAN ALLES TE DOEN 

Uiteraard is er ook aandacht voor het leren van de Nederlandse taal. Dat gebeurt ‘on the go’ en dat werkt uitstekend. Ook tijdens het Nieuwjaarsfeest is in allerlei talen gepraat, gewenst en uitgewisseld. De sfeer was uitstekend en dat kwam mede door het heerlijke eten uit allerlei windstreken. Iedereen kon helpen met koken, de kinderen konden tekenen, vrouwen konden een hennatattoo laten zetten, er was van alles te doen. Even niet denken aan wat er in de wereld gebeurt en je bezighouden met samenzijn, dat is ook belangrijk. En zo ging iedereen weer helemaal opgeladen naar huis, klaar voor een krachtig 2024.

Partner van Vesta

Het Vriendennetwerk is partner van Vesta, een project van de Gemeente Utrecht dat speciaal is gericht op de versterking van de mentale gezondheid van statushouders. Het netwerk is voor iedereen, maar indien nodig is er dus speciale aandacht voor eventuele mentale problemen.

Meer informatie over het Vriendennetwerk en Vesta vind je onder de groene knoppen.

Sohaila Torabi van het Vriendennetwerk
Sohaila Torabi

DEEL DIT OP

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.