Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

EERSTE MIJLPAAL VOOR EIGEN PAD

Een zonnige vrijdagmiddag in april. In het gebouw aan de Rhonedreef zit een cirkel van vrouwen uit diverse landen en culturen. Allemaal trots, allemaal open, allemaal grote stappen zettend. Stappen op hun Eigen Pad.

Het is de middag van de presentatie van de eerste lichting deelnemers aan het programma Eigen Pad. Dit programma is een initiatief van Power by Peers, gefinancierd door de Gemeente Utrecht en het VSB-fonds. Inhoudelijk wordt er nauw samengewerkt met de Soroptimistenclub Utrecht. Dit is een netwerk van vrouwelijke professionals die hun kennis en vaardigheden die vrouwen en meisjes willen helpen om hun positie te verbeteren. Ze delen met dat doel hun kennis en vaardigheden. 

De eerste presentatie van dit traject was dus een mijlpaal. Voor de vrouwen en voor de andere partijen. Tijdens het Eigen Pad-traject onderzoeken de deelnemers wat hun droom is en hoe ze die waar kunnen maken. Ze doen dat niet alleen. Ze werken in groepen en krijgen ook persoonlijke coaching. Elke bijeenkomst is er een training over een bepaald onderwerp. Daarna gaan de vrouwen gevoed met informatie weer aan de slag met hun plannen. Tijdens de bijeenkomsten en de coachingsessies werken ze als dat nodig is ook aan het leren of verbeteren van hun Nederlands.

"Eigen Pad is voor vrouwen met een migratieachtergrond een brug tussen geïsoleerd thuis zitten en werken aan hun eigenwaarde en zichtbaarheid"

 

Eigen Pad als brug

Eigen Pad is voor vrouwen met een migratieachtergrond een brug tussen geïsoleerd thuis zitten en werken aan hun eigenwaarde en zichtbaarheid. Na het volgen van het traject kunnen ze vaak doorstromen naar een opleiding, of hebben ze een mooie opstap naar betaald werk of een eigen bedrijf. Niet zo gek dus dat iedereen hier stralend en trots plannen en dromen presenteert. En vertelt over wie ze zijn. Want dat is vaak waar deze vrouwen vaak niet aan gewend zijn of aan toekomen.

Coaching in duo’s

De presentatie sluit de eerste fase af van het eerste opgestarte programma. We wensen onze eerste lichting Eigen Pad-vrouwen enorm veel succes in het vervolgtraject. Daarin krijgen ze meerdere keren per week persoonlijke coaching. Tijdens de bijeenkomst afgelopen vrijdag hebben deelnemers en coaches met elkaar kennisgemaakt en zijn ze aan elkaar gekoppeld. De coaches hebben verschillende achtergronden. Sommige werken voor Power by Peers, een deel is zelfstandig ondernemer, een deel maakt onderdeel uit van het eerder genoemde netwerk van Soroptimisten. Deze laatsten hebben ook verschillende trainingen gegeven in het eerste deel van het programma.

We kunnen niet wachten om over een paar maanden te zien waar de deelnemers samen met deze sterrencoaches toe in staat zijn. We houden jullie op de hoogte!

Informatie

Ben of ken jij iemand die geïnteresseerd is in Eigen Pad? Kijk vooral op onze webpagina.

Op de foto’s: deelnemers, coaches, trainers en projectleider van Eigen Pad (Diana Bachour).
Tekst en fotografie: Ineke Buijs

DEEL DIT OP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.