Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

EIGEN CERTIFICAAT!

Het is 8 december. Buiten is het ijzig koud en grijs. In het lokaal wordt het warmer bij elke deelnemer van Eigen Pad die binnenkomt. Sommigen hebben een gast mee, anderen hun kind. Er zijn ook soroptimisten en gastdocenten. En natuurlijk de directeur van Power by Peers. De blijdschap wordt even doorsneden door een bijzonder bezoek, maar uiteindelijk gaat iedereen supertrots huiswaarts.

HECHTE GROEP

De tweede lichting deelnemers aan Eigen Pad bestaat uit een hechte groep. Ze geven het zelf al aan: het voelt als familie! En dat is belangrijk, zeker voor deze vrouwen. Ze hebben allemaal een andere afkomst en achtergrond, en alhoewel dat ook wel eens heeft gebotst, gaan ze uiteindelijk voor elkaar door het vuur. Ze leven met elkaar mee en helpen elkaar waar ze maar kunnen. En er zijn mooie vriendschappen ontstaan. Behalve wat ze in al hun lessen en excursies hebben geleerd, is dat natuurlijk ook pure winst.

VERDRIET

Een van de vrouwen heeft familie in Palestina. Zij is niet meer geweest sinds het begin van de oorlog. Ze slaapt niet, omdat ze zich teveel zorgen maakt. Ze hoort van een deel van haar nabije familie helemaal niets meer en de spanning is ondraaglijk. Iedereen is verrast als ze ineens toch komt binnenlopen op deze bijzondere dag. Ze wordt door al haar mede-deelnemers omhelsd. Ze vertelt over haar zorgen en iedereen is muisstil. Sommigen huilen met haar mee. Het voelt bijna ongepast om verder te gaan met de uitreiking en het feestje, maar ze vindt het goed. En uiteindelijk geniet ze volop mee. Haar tweede familie is er, en zij voelt zich gedragen.

DE BELONING

Na wat toelichtingen en toespraakjes is het dan tijd voor het moment suprème: de certificaten. Wat een trots en blijdschap! En hoe terecht! Deze doorzetters hebben een traject van dik 9 maanden doorlopen en hard gewerkt aan het realiseren van hun droom. 
Die is voor elke vrouw anders, maar ze hebben allemaal enorme stappen gemaakt. Als zij zichzelf presenteren, in het Nederlands en met een zekere uitstraling, dan weet je: hier is Sterk Werk verricht.

We zwaaien ze uit en zien straks graag onze nieuwe deelnemers tegemoet. We horen vast nog van deze groep. Tot die tijd vind je hieronder een paar foto’s van het de uitreiking. Klik op de afbeeldingen voor een grotere versie. Meer informatie over alles dat met Eigen Pad te maken heeft, vind je onder de groene knoppen.

DEEL DIT OP

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.