Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

EIGEN PAD OP HET GEZONDE IDEEËN FESTIVAL

OP WEG NAAR EEN DROOM

Op 16 juni stond Power by Peers met Eigen Pad op het Gezonde Ideeën Festival. Het was warm, OK, maar dat was niet de enige oorzaak van al die glimmende dames. Ze waren TROTS! Net als wij. Een paar maanden geleden presenteerden ze nog wat schoorvoetend hun droom, met een handgemaakt moodboard en in de veilige omgeving van het eigen lokaal. Nu is dat helemaal anders.

Power Als je een mooi voorbeeld van het concept Power by Peers zoekt, dan is Eigen Pad een mooie. In dit traject trekken vrouwen met een migratieachtergrond met elkaar op, op weg naar hun droom of doel. Ze leren van elkaar, versterken elkaar en nemen elkaar op sleeptouw. Samen kun je immers meer.  Presenteren kun je leren Wie in het voorjaar de deelneemsters heeft zien presenteren, was waarschijnlijk al wel onder de indruk. Als je weet wat de achtergrond is van deze vrouwen, dan weet je ook van hoever ze komen, letterlijk en figuurlijk. Maar als je dan denkt dat ze alle stappen wel gezet hebben, vergis je je. Aan het eind van hun Eigen Pad-traject hebben ze behalve hun dromen in kaart gebracht en onderzocht hoe ze daaraan kunnen werken, ook geleerd hoe ze ze kunnen presenteren. Dat is belangrijk, want het zorgt ervoor dat je hulp kunt vragen bij realiseren van de route. En dus werd het moodboard van karton vervangen door een echt digitaal scherm. Zittend presenteren kon niet meer, staan. Letterlijk staan voor je droom.  Contact leggen De bezoekers van de presentaties waren enthousiast. Wat een sterke vrouwen! En zoveel inhoud. Want de meesten waren in eigenland al werkzaam in of aan hun droom, of al een heel eind op weg. Ze waren schooldirecteur, of onderwijskundige, cateraar of kleuterleidster. Hier moeten ze hun droom weer opnieuw opbouwen. En daarvoor heb je contacten nodig. Hoe je die legt, hebben ze ook geleerd bij Eigen Pad. Ze brachten het geleerde in praktijk met elk een eigen droomtafel. Iedereen kon aanschuiven bij wie hij/zij wilde en kijken of er waar misschien hulp mogelijk was. Dat leverde al direct heel concrete aanknopingspunten op. Er werden e-mailadressen uitgewisseld, ervaringen, handige adressen, en er ontstonden zelfs ter plekke al samenwerkingen. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen!

Foto’s: Ineke Buijs. Klik op de foto voor een grotere versie.

OPROEP

Volg jij ook je Eigen Pad?

Ben jij een vrouw met een migratieachtergrond en wil jij ook je droom achterna? Werk maken van werk of een studie? Je eigen bedrijf beginnen of verder leren om iemand anders te ondersteunen? Neem contact op met Diana Bachour. Zij bespreekt met jou of Eigen Pad ook voor joú het juiste pad is. 

Spreek je nog niet zo goed Nederlands? Geen probleem! Ook daar helpen we je mee.

DEEL DIT OP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.