Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

De beste voornemens en goede wensen

Al jaren speel ik vals als het gaat om goede voornemens. Ik begin namelijk een week eerder dan de rest. De week na kerst is een geweldig moment om nieuwe dingen te proberen en vooral ook je eigen vastberadenheid te testen. Die dagen voelen altijd een beetje als een gat tussen de bedrijven door. Dus waarom zou je die pauze niet gebruiken om op voorsprong te komen? Of je nou stopt met roken, minder toetjes wil eten, of een nieuwe weg in wil slaan met je onderneming.

In 2020 was alles sowieso een beetje raar, en tot nu toe lijkt die trend door te zetten in 2021. Gezond blijven is een lastiger voornemen dan stoppen met roken, maar minstens zo belangrijk. Want wat is gezond? En hoe ziet gezond blijven er uit voor mijn bedrijf?

Balans tussen ondernemer en onderneming

Voor mij als ondernemer betekent gezond blijven dat ik een goede scheiding tussen werk en privé aanhoud. Niet werken in het weekend, werk voor vrienden duidelijk afspreken als óf betaald werk, óf gratis gunst en niet meer hooi op mijn vork nemen dan ik aankan. Zo ben ik beter in staat een balans te vinden tussen de dingen die voor mij belangrijk zijn.

Mijn bedrijf heeft heel andere dingen nodig om gezond te blijven. De administratie moet op orde blijven, er moet geld binnen komen en ik moet mezelf blijven ontwikkelen om nieuwe vaardigheden op te doen. Groeien, leren, investeren.

Slim werken, niet hard

De beste voornemens zijn haalbare doelen en ik ben er dan ook niet vies van om een SMART analyse los te laten op mijn plannen. Maar wanneer ik dat doe, kom ik toch een aantal dingen tegen die niet overeenkomen. Zo is het voor mijn bedrijf beter om te blijven groeien en nieuwe opdrachten binnen te halen, maar voor mij als persoon moet ik juist de balans vinden en mezelf niet overwerken. En ik wil zowel voor mijn bedrijf als mijn eigen ontwikkeling nieuwe vaardigheden opdoen, maar waar vind ik daar de tijd voor? En wie gaat dat betalen?

Goede wensen zijn dan al snel de meest productieve, meest opleverende cursussen en certificaten. Maar de beste wensen zijn om mezelf rust te gunnen en niet te veel moeten, en vooral veel te willen. Dat in deze tijden niet alles kan, neem ik dan maar voor lief.

DEEL DIT OP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.