Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

Thuiswerken met een (on)gewenste collega: je kat

Een bijkomend ‘voordeel’ van thuiswerken is dat je meer tijd met je huisdieren doorbrengt. Of dat nou echt een voordeel is, is maar de vraag. Bij mij thuis is mijn kat een geliefde collega die ervoor zorgt dat ik pauze neem en niet te veel achter mijn pc zit. Het is alleen niet allemaal rozengeur en maneschijn: hij heeft namelijk zo zijn manieren om mijn aandacht te trekken.

Mijn kat de co-writer

Dit gebeurt echt dagelijks. Blijkbaar is mijn toetsenbord voor mijn kat een soort warm massagematras met mamageur ofzo, want hij ligt bijna standaard bij mijn toetsenbord als ik aan het werk ben. Erop, ernaast of erachter, hij kan lekker slapen met mijn toetsen als kussen. Dit gaat dan ook vaak mis waardoor hij de plaktoetsen weer vindt of van zich laat horen in mijn appgesprekken.

Hij zet de boel letterlijk op zijn kop

Dit kost moeite, maar is letterlijk een paar keer gebeurd. Ook wist hij meerdere keren een lading e-mails naar de prullenbak te verplaatsen omdat hij de deletetoets had gevonden. Ook is het lastig om het complete scherm om te draaien, maar hij heeft het al meerdere keren voor elkaar gekregen. Helaas moet ik nog steeds opzoeken hoe ik hem weer goed kan draaien. Ik heb nog wat oefening nodig om die toetsencombinatie te onthouden.

Op digitale muizenjacht

Daarnaast heeft hij nog een hobby: voetballen met mijn draadloze muis.  Bij gebrek aan de biologische variant, voetbalt hij met de digitale. Wonder boven wonder heeft mijn muis het tot nu toe nog overleefd, maar ik heb voor de zekerheid maar geld opzijgezet voor een nieuwe. Misschien wordt dat toch wel eentje mét snoer.

Kat steelt de show tijdens ZOOM-meeting

En uiteraard steelt hij meestal de show tijdens het videobellen. Meestal is alleen het puntje van zijn staart in beeld, maar soms probeert hij de webcam omver te meppen. Ik kan in ieder geval één ding zeggen: dankzij hem is geen enkele werkdag saai en daar ben ik hem dankbaar voor.

DEEL DIT OP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.