Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

STADSDINER 2022 MET DUBBEL THEMA

STad zonder muren?

In deze periode staan zowel dakloosheid als mentale gezondheid als armoede centraal. Dat is me nogal een pakket. En het is dan ook onmogelijk om overal bij te zijn en aandacht aan te besteden. Bedenk dus bij alle berichten dat er voor en achter de schermen nog veel meer gebeurt dan je misschien denkt. En sowieso door het hele jaar heen. Bij Power by Peers en bij de vele andere organisaties die Utrecht rijk is.

Grote Utrecht Stadsdiner

Maandag 17 oktober was het tijd voor het jaarlijkse Grote Utrecht Stadsdiner. In alle wijken van Utrecht vinden dan op dezelfde avond diners plaats waar mensen gratis kunnen aanschuiven. Utrecht viert dit jaar 900 jaar stadsrechten onder het motto ‘Stad zonder muren’. Speciaal dit jaar was Het Grote Utrecht Stadsdiner een combinatie van Wereldvoedseldag (16 oktober) en Wereldarmoededag (17 oktober). 

Dakloos

Cybille Latour was kok en gastvrouw bij het stadsdiner in het Johannescentrum Utrecht, waar dus ook de Straatslimmers Wim en Bert bij waren. Stut Theater en Straatnieuws maakten samen de theatervoorstelling Straatslim. Daarin vertellen zes mannen op het podium open over hun leven zonder dak of thuis. Wat dus pijnlijk goed past bij ‘Stad zonder muren’. Twee van de mannen waren te gast in het Johannescentrum. Cybille nodigde ze uit omdat hun verhaal duidelijk maakt dat armoede meer is dan te weinig geld of voedsel hebben. Ook het tegen de muren van het systeem lopen en het sociaal geïsoleerd raken zijn vormen van armoede. 

Zoek contact

Cybilles impressie van de avond: “We hebben tijdens het eten met Wim en Bert gepraat over de combinatie dakloosheid en armoede. Daar kwam een heel mooi gesprek uit. We waren met zo’n 18 mensen, wat als voordeel had dat je goed met elkaar kon praten en aandacht voor elkaar kon hebben. Het was dan ook heel erg gezellig en hartverwarmend en ook leerzaam. Want zoals gezegd: armoede heeft met veel meer te maken dan met geld. Als niet meer mee kunt doen, val je overal buiten.

Aan het eind heb ik iedereen een tasje meegegeven met ingrediënten en het recept van de soep die we hebben gegeten. De boodschap daarbij was: zoek contact met een ander en ga in gesprek. Zie naar elkaar om. Dat gaat nog beter als je er lekker bij kan eten.”

Blik & Pot & meer

Cybille heeft het zo druk gehad dat ze niet eens tijd heeft gehad om foto’s te maken. En zo hoort het eigenlijk ook, met volle aandacht bij het NU. En dus zetten we een stockfoto in. Voor een goed doel. Cybille is sowieso altijd druk, onder andere met deze projecten:HET

DEEL DIT OP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.