Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

Kunsteducatie en ondernemen: emotie combineren met ratio

In de eerste plaats is Diana Bachour kunsteducator. Maar met haar bedrijf Bachour Kunsteducatie is zij ook ondernemer. Rollen die gebaseerd zijn op totaal verschillende karaktereigenschappen: emotie versus ratio. De balans tussen deze petten heeft hij leren vinden tijdens haar opleiding: handvaten die zij nu bij haar verschillende werkzaamheden toepast.

Oorspronkelijk komt zij uit Syrië. Ze had daar al een bachelor en een eerste master in de kunsten gevolgd. Hierna ontdekte zij al dat zijniet alleen in de kunsten, maar ook in de kunsteducatie haar steentje bij wilde dragen. Haar studiebegeleider bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten was het hiermee eens en ook haar eerste ondersteuning. Een master in Kunsteducatie zou haar namelijk ook heel goed kunnen helpen om zich verder te kunnen ontwikkelen en in te burgeren. Daarom begint zij aan de master Kunsteducatie aan de Hogeschool van de Kunsten Amsterdam

“Mijn master was een nieuwe manier om de Nederlandse cultuur te begrijpen”

Ze besteedde elke minuut zo goed mogelijk. Op advies van haar werkmatcher bij de gemeente Utrecht, begint zij een bedrijf en volgt zij, naast haar master, de Power Academie bij Power by Peers. Hier start zij haar bedrijf Bachour Kunsteducatie en Vormgeving. Door deze combinatie leert zij een balans te vinden tussen de verschillende rollen binnen haar bedrijf: die van kunsteducator, projectleider en programma ontwikkelaar. Sommige rollen waarin je vanuit je emotie of gevoel moet handelen, terwijl anderen juist vanuit je ratio en van cijfers uitgaan.

Vanuit haar achtergrond in de Kunsteducatie draagt zij bij aan projecten in de integratiewereld. Dit begon bij het Catharijneconvent waar zij voor en achter de schermen werkt. Ook is zij onderdeel van de Poweracademie en leidt zij een groep statushouders op tot ondernemer: hetzelfde traject dat zij een jaar eerder nog heeft gevolgd. Daarnaast is zij projectleider bij een project van UAF over de Derde Ruimte. Bij al deze projecten speelt haar multiculturele achtergrond en -ervaringen een rol en is het een unique selling point. Toch werkt zij voornamelijk vanuit haar achtergrond in de kunst en de kunsteducatie.

“Voor mij was de museumwereld in Nederland heel groot, apart en uniek”

In de toekomst wil Diana wil zij haar PhD halen, waarbij kunsteducatie en de integratie & inburgering de belangrijkste ingrediënten zijn. Ook wil zij ooit een eigen stichting openen. Verder is zij voornamelijk bezig met kunst maken en wil zij zich verdiepen in de Nederlandse literatuur. Wat zij voornamelijk heeft geleerd is dat je uit moet spreken wie je bent en wat je wilt en op de betreffende instanties af moet stappen. Dan gaan er deuren voor je open.

Doorgeefvraag: hoe vind je de motivatie om elke dag met je onderneming bezig te blijven?

DEEL DIT OP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.