Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

KIDSCLUB ACADEMIE UIT DE STARTBLOKKEN

MOEDERS EN KINDEREN IN ONTWIKKELING

De Kidsclub helpt ouders van dreumesen om hun kind (beter) voor te bereiden op de voorschoolse opvang. Soms hebben kinderen daarbij net even wat meer ondersteuning bij nodig. En de ouders ook. Na een paar jaar Kidsclub leek het de trekkers van het project, Tamara Amroussi en Aartie Hardoar een goed idee om de kennis en ervaring die ze inmiddels hebben opgedaan over te dragen op anderen. Ze zijn daarom de Kidsclub Academie begonnen. Die is nu een week of zes bezig. Wat zijn de eerste ervaringen? Tamara vertelt.

VEILIG EN VRIJ
“Dinsdag 4 oktober is de Kidsclub Academie gestart. We hebben een groep van zeven moeders, één moeder is helaas afgevallen. De eerste bijeenkomst was een startbijeenkomst, voor de deelnemers om elkaar te leren kennen en voor ons om te vertellen wat de training precies zou inhouden. Iedereen vertrok erg enthousiast naar huis.

Gelukkig zijn de moeders dat na de eerste zes weken nog steeds! Zij voelen zich veilig en vrij genoeg om hun eigen opvoedvragen te stellen en met elkaar mee te denken. Er is echt verbinding in de groep.

Echt verschil

Aartie en ik geven de training zelf. Wij besteden twee lessen aan één hoofdstuk. Tot nu toe hebben we het gehad over de ontwikkelingsgebieden van kinderen en over de pedagogische interactievaardigheden. Aan de hand van de laatste lessen zijn alle moeders thuis aan de slag gegaan met hun eigen opvoed vraag. Eén moeder vond het moeilijk om niet toe te geven aan haar dochter die in elke winkel wel iets wilde hebben. Zij is dus gaan oefenen met niks meer kopen voor haar kind. Zij heeft de hele situatie anders aangepakt dan normaal en ziet echt verschil in het gedrag van haar dochter. Een andere moeder had zich voorgenomen om veel rustiger te praten en reageren op haar dochter. Dat lukt goed.Het is mooi om te zien dat de moeders zich zo aan het ontwikkelen zijn dankzij de Kidsclub Academie.”

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden? Of wil je zelf ook graag meedoen? Ga naar de pagina van de Kidsclub Academie. Daar vind je alle contactinformatie en vind je ook een link naar een eerder gehouden interview met Aartie en Tamara over de ‘reguliere’ Kidsclub.

DEEL DIT OP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.