Het Vriendennetwerk: samen sterk

Elke maandag en donderdag komt het Vriendennetwerk bij elkaar om leuke activiteiten te ondernemen, samen te eten en te praten. Soms zijn er ook activiteiten in het weekend. Om 14:00 uur begint de inloop en komen de vrouwen samen om te praten, te eten, te dansen en leuke dingen te doen. Ook is er de mogelijkheid om Nederlands te oefenen of hulp te vragen bij dingen zoals het schrijven van een sollicitatiebrief. Iedereen spreekt in hun eigen taal Fârsi. Daardoor hebben zij de mogelijkheid om compleet zichzelf te zijn.

Ondanks de warme sfeer, zijn er ook zorgen: de meeste vrouwen komen uit Afghanistan, en door corona en de afgelopen ontwikkelingen maken zij zich zorgen om hun familie. Toegang tot zorg en vaccins zijn beperkt en de gevolgen van een coronabesmetting zijn daardoor ook veel groter dan in Nederland. Ondanks dat ik zelf geen Fârsi spreek, waren deze zorgen ook voor mij voelbaar. Gelukkig is er ook ruimte voor lucht: er worden veel grappen gemaakt, gelachen en kleine kinderen lopen lekker rond. Het ijs breekt pas écht als de muziek aangaat en iedereen begint te dansen, sommige dingen gaan inderdaad over landsgrenzen heen.

Hetzelfde geldt voor het eten. Het maakt niet uit of je de taal spreekt of niet, je bent gewoon welkom. Dit maakt het Vriendennetwerk een mooie plek voor vrouwen om samen te zijn, ervaringen te delen en elkaar te helpen.

Ken je ook iemand die een Vriendennetwerk wil bijwonen? Neem dan contact op met Sohaila@powerbypeers.nl of kom langs in Kanaleneiland of Overvecht

Deel dit

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
29 × 25 =