Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

BUUFS

Ervaring in gezinsondersteuning

BUUFS is een project dat sinds 1 oktober 2019 actief is in de gemeente Utrecht. Cybille Latour organiseert een cursus voor mensen die vanuit hun eigen ervaring kunnen en willen helpen bij gezinsondersteuning. Vanuit die ervaringsdeskundigheid en gelijkwaardigheid zijn ze in staat gezinnen die te maken hebben met het buurtteam of andere professionals te helpen.

Cybille Latour begeleidt veel projecten bij Power by Peers

Cybille Latour

BUUFS

van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Ik wil ondersteuning

Na het volgen van een uitgebreide cursus staan de vrijwilligers naast het gezin en hun vragen. Omdat deze mensen niet bij een officiële instantie zijn aangesloten, is het contact laagdrempelig. De gezinnen die hulp nodig hebben krijgen door Cybille een vrijwilliger aangewezen die past bij de wensen en behoeften van het gezin.

Heb je behoefte aan ondersteuning van iemand die weet hoe het is om in jouw situatie te zitten? Dan kan je contact opnemen met Cybille door te bellen of een mail te sturen (zie informatie onder de foto).

Ik wil vrijwilliger worden

De cursus bestaat uit tien dagdelen en biedt een combinatie tussen theorie en praktijk. Hiervoor krijgen alle geslaagde deelnemers een certificaat. Nadat je de training hebt afgerond kan je bij gezinnen geplaatst worden. Ook tijdens je werk als vrijwilliger ondersteunt Cybille je in je werkzaamheden. Ze biedt daarnaast terugkommomenten om te bespreken hoe het gaat. Ook kan je je verhaal doen en horen van anderen hoe het hen vergaat. Op die momenten is er ook bijscholing om te kunnen groeien in je rol als ondersteuner.

Je opgeven als vrijwilliger kan door contact op te nemen met Cybille. Mocht je nog vragen hebben kan zij die ook voor je beantwoorden. Je kunt haar bereiken door te bellen of een mail te sturen.

Ik wil iemand aanmelden

Na het volgen van een uitgebreide cursus staan de vrijwilligers naast het gezin met hun vragen. Omdat deze mensen niet bij een officiële instantie zijn aangesloten, is het contact laagdrempelig. De gezinnen die hulp nodig hebben krijgen door Cybille een vrijwilliger aangewezen die past bij de wensen en behoeften van het gezin.

Wil je iemand opgeven voor ondersteuning? Dan kan je contact opnemen met Cybille door te bellen of een mail te sturen

Deel dit

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.