Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

Win-win in ondernemend Overvecht

In september kwam er een bericht voorbij over een challenge vanuit Ondernemersfonds Utrecht. Zij zochten naar inspirerende ideeën voor ondernemend Overvecht. Beatrijs Wind en Hamed Husseini grepen zonder dralen hun kans en dienden een vlammend betoog in voor meer vegetarisch eten in de horeca. Na een spannende wachttijd bleek het voorstel een nominatie te hebben binnengesleept. Dat was sowieso al genoeg om op 8 november vol spanning aanwezig te zijn tijdens de Wijkplatform dialoogavond.

Vurig debat
Die avond werd druk bezocht. Ondernemers praatten met verenigingen, aanstormende ondernemerstalenten vulden zich met informatie bij de stands en vele magen vulden zich met heerlijke hapjes. Daarna was het tijd voor het debat met wethouder Klaas Verschuure. Hij heeft in zijn portefeuille onder andere economische zaken en circulaire economie en is altijd betrokken geweest bij de ontwikkelingen in Overvecht. Verschuure werd het vuur na aan de schenen gelegd en er werd wederzijds veel geleerd. Het verslag van het debat is later te vinden op de website van Wijkplatform Overvecht.

Blik op het debat

Win-win
Tijd voor de prijsuitreiking. Tijdens het eerste deel van de avond had de jury haar licht opgestoken bij de deelnemers. Zij konden nog eens extra uitleggen waarom hun idee voor ondernemend Overvecht zou moeten winnen. De jury ging in beraad en kende Hamed en Beatrijs de tweede prijs toe: 500 euro ontwikkelbudget! Trots bij de prijswinnaars en bij Power by Peers. Beatrijs en Hamed zijn namelijk beide verbonden aan de Power Academie. En behalve deze ‘peers’ heeft ook Overvecht gewonnen. Als het prijzengeld optimaal wordt ingezet, heeft de wijk meer vegetarisch aanbod; meer duurzaamheid en minder dierenleed. Een win-winsituatie dus.

Beatrijs vraagt het publiek wie zich direct al wil aansluiten bij de vegamissie
Beatrijs vraagt het publiek wie zich direct al wil aansluiten bij de vegamissie

Aanjager
Gevraagd naar een reactie zegt Beatrijs: “Ik was enorm verrast. We hadden eigenlijk nergens op gerekend. Het was erg leuk om dit samen met Hamed te doen. Met deze prijs en de publiciteit eromheen kunnen we de (startende) ondernemers in de catering die verbonden zijn aan de Power Academie extra in het licht zetten. En natuurlijk hopen we ook een aanjager te zijn voor andere cateraars en horecaondernemingen op weg naar meer vegetarisch aanbod. In dat kader heb ik al interessante gesprekken gehad met Mark Verhoef tuincoördinator van Voedseltuin Overvecht en Linn den Hollander, die zich als ‘wijkverbinder’ ook hard maakt voor gezond(er) eten.” 

DEEL DIT OP

2 gedachten over “Win-win in ondernemend Overvecht”

  1. Van harte gefeliciteerd Hamed en Beatrijs, de hapjes trouwens smaakt heerlijk. De foto van Hamed, Beatrijs en ik (proefer) staat super mooi op de nieuwsbrief.
    Ik wens jullie veel succes met de onderneming.
    Groeten,
    Therar al Suweedi
    Wijkplatform Overvecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.