Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

WIE RUIST DAAR DOOR HET STRUIKGEWAS?

Het is Willem. Willem is onze hovenier, hieronder nog helemaal in kerstsfeer en op een nog wat troosteloze binnenplaats. Wie is Willem en wat doet hij tussen de struiken op de Rhonedreef?

Willem van het tuinproject bij Power by Peers

Willem Brandenburg is al vanaf het begin betrokken bij Power by Peers. Hij vertelt enthousiast over de hele lijst met hand- en spandiensten die hij heeft verleend. We schijnen voor dit interview ons licht even op de tuin.

Power by Peers pr-machine

Willem is echt een pr-machine. Wordt hij ergens enthousiast over, dan gaat hij door roeien en ruiten om iedereen te laten weten waarom ze bij jou moeten zijn. Zo heeft hij al verschillende keren rondgereden met flyers en posters en mondelinge reclame voor allerlei evenementen. Altijd al, maar zeker ook voor Power by Peers. En zo heeft hij al heel wat publiek naar activiteiten gelokt. Publiek dat regelmatig terugkomt.

Tuinproject

Na de nodige tegenslag is Willem zijn rechter onderbeen kwijtgeraakt. Hij heeft een prothese, waarmee hij best een stukje kan lopen, maar echt soepel wordt je er natuurlijk niet meer van. Willem is hovenier geweest (hij werkte onder andere in het Julianapark en in het Wilhelminapark), maar door zijn been wordt bukken en planten in de grond zetten een onmogelijke opgave. Maar Willem is er de man niet naar om bij de pakken neer te gaan zitten. Hij pakte dus samen met Sunita Chote-Oedit (trainer en coach voor Power by Peers) een tuinproject op. 

De troosteloze binnenplaats op de Rhonedreef tot leven wekken is nog geen gemakkelijke opgave. Het is best een groot terrein en een paar kleine plantjes vallen al snel weg. Sunita heeft een flinke donatie kunnen organiseren van het Postcodeloterij Buurtfonds. Dat gaf Kimberly (onze vaste bloemist) de kans om bloemen, bollen en boompjes in te kopen. Walter (bezorging), een buurtbewoner en wat mensen van Stichting Impulzz (de ‘huisgenoten’ van Power by Peers) en andere hulptroepen hebben ijverig geholpen met de eerste werkzaamheden. Het zware graafwerk werd gedaan door Michiel Kok van de Groene Golf, een kleinschalige zorgaanbieder die mensen met een psychische kwetsbaarheid, autisme of een verslavingsachtergrond actief bezig laat zijn in het groen. Willem gaf als hoveniers vakkundige aanwijzingen. Kortom: het tuinproject is een mooi voorbeeld van samenwerking.

Ritselende BN’er

Op dit moment liggen de werkzaamheden aan de tuin wat stil. Het is erg vaak koud en (heel erg) nat, de bollen liggen onder de grond te wachten tot ze mogen uitlopen, de boompjes redden zich wel en een stel compleet verregende tuinmensen geeft ook niet echt een vrolijke aanblik. Maar zodra het weer wat beter wordt gaat Willem met zijn hulpjes weer aan de slag. Met zijn scootmobiel manoeuvreert hij handig van de ene naar de andere plek waar iets moet gebeuren. Regelen en ritselen, laat dat maar aan Willem over. Als er hulp nodig is, spreekt hij gewoon voorbijgangers of bezoekers aan. Waarom niet? Ze zijn toch in de buurt!

Als de tuin is er klaar voor is, kom je dan ook eens op bezoek? Kijken hoe welig alle planten tieren? En kennismaken met Willem? Alhoewel, Willem is haast een BN’er, zo vaak was hij al op tv, stond hij in de krant of in een online nieuwsitem. Bij deze nog een item erbij.

Helpen?

Mocht jij nou groene vingers (willen) hebben en de handen uit de mouwen willen steken, neem dan vooral contact op met Sunita (sunita@powerbypeers.nl) en vraag of en wanneer je kunt helpen. Gezelligheid, koffie en thee gegarandeerd. 

Willem Brandenburg heeft een enorme staat van dienst. Daar kan een artikel als dit geen recht aan doen. Toch willen we Willem zo even in het zonnetje zetten. Kom je hem tegen, vraag hem maar eens wat hij allemaal heeft gedaan. Hij vertelt er graag over.

DEEL DIT OP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.