WEEK VAN DE PSYCHIATRIE – KOM JIJ OOK?

DONDERDAG 24 MAART 2022

Van 21 tot en met 26 maart is het de Week van de Psychiatrie. In die week wordt op allerlei plekken extra aandacht besteed aan psychiatrie, mensen met een psychiatrisch verleden, hulp aan mensen met psychiatrische aandoeningen, etc. Het thema van de week is ‘Elke stem telt‘.

Is zo’n week nog nodig?
Jazeker! Mensen met een psychiatrisch verleden (of heden) krijgen nog vaak te maken met vooroordelen. Daardoor missen ze kansen, of raken ze aan de zijlijn. Niet iedereen weet ook waar hulp te vinden is in geval van psychische nood. En dat kan voor heel nare situaties zorgen. Niet alleen voor degene met de vraag, maar ook voor zijn of haar omgeving.

24 maart: Dag rond psychiatrie
Power by Peers en Stichting Impulzz slaan de handen ineen en organiseren op donderdag 24 maart een dag rond psychiatrie. Migranten hebben vaak te maken met een cultuur waarin het spreken over psychische aandoeningen niet voor de hand ligt. Er heerst nog een taboe op. Tijdens de dag die wij organiseren besteden we extra aandacht aan ‘de stem van migranten’. Wat is hun beleving omtrent psychiatrie en andere psychische aandoeningen?

De workshop MHFA (Mental Health First Aid) leert je signalen van psychische aandoeningen te herkennen. Ook leer je hoe je iemand vervolgens verder kunt verwijzen naar de juiste hulpverleners. Een MHFA- training is vaak letterlijk van levensbelang! Tijdens de workshop kun je komen kennismaken met het concept.

PROGRAMMA

Voor wie?
De middag is bedoeld voor iedereen die graag iets wil horen over ‘de stem van migranten en psychiatrie’ en/of wil weten wat MHFA is. 

Kosten?
Gratis

AANMELDEN

Aanmelden of vragen stellen kan via e-mail bij de volgende contactpersonen:

Meer informatie over de Week van de Psychiatrie op de betreffende website.

LOCATIE

Deel dit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *