Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

WEEK TEGEN EENZAAMHEID 2023

Van 28 september t/m 4 oktober is de landelijke Week tegen Eenzaamheid, die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport organiseert in het kader van de campagne Eén Tegen Eenzaamheid. Het is een belangrijke week, want gemiddeld neemt het aantal mensen dat eenzaamheid ervaart toe. De week is ook bedoeld om duidelijk te maken dat eenzaamheid niet alleen voorkomt bij oude mensen in een tehuis, wat vaak het beeld is. Jongeren, studenten, werkenden, mensen die vol in het leven staan en ogenschijnlijk een rijk sociaal leven hebben: ze kunnen allemaal het gevoel hebben niet echt verbonden te zijn.

AANDACHT

Power by Peers organiseert als geheel niet iets speciaals in de Week. Overigens niet omdat het ons niets kan schelen. Integendeel! Wij besteden het hele jaar aandacht aan (onder andere) eenzaamheid. Voor ons is het dus altijd Week tegen Eenzaamheid. Het onderwerp komt ook in vrijwel al onze groepen terug, onze activiteiten draaien om verbindingen en meedoen is voor ons het sleutelwoord. Wij melden ons dus liever als de storm van aandacht voor het thema eenzaamheid weer wat is geluwd. Want juist dán is aandacht nodig. 

Powerteam en Eigen Pad

Er zijn wel ondernemers bínnen Power by Peers die met activiteiten stilstaan bij de Week. De vrouwen bij Eigen Pad hebben bijvoorbeeld, samen met de aanwezige kinderen, mooie waxinelichtjes gemaakt. Kijk ze schitteren met al die kleurige diamantjes!
Eigen Pad is een traject voor vrouwen met een migratieachtergrond. Ze gaan daarin op zoek naar hun kracht, naar hun droom en hoe ze die kunnen realiseren. Ze leren onze taal en komen steeds meer uit hun isolement.

Maandag de 30e besteedt het Vriendennetwerk van ons Powerteam ook aandacht aan de Week tegen Eenzaamheid. Sohaila Torabi vertelt daar later vast weer meer over.

ONZE ACTIVITEITEN

Wil je weten welke activiteiten wij (het hele jaar door) hebben? Ga dan naar Samen Ondernemen onder de groene knop.

Utrecht Omarmt

Power by Peers is aangesloten bij Utrecht Omarmt. Dit is een netwerk van 100 Utrechtse partijen (bedrijven, bewonersinitiatieven, de gemeente, cultuur-, sport-, studenten-, zorg- en welzijnsorganisaties) die samen werken aan minder eenzaamheid in Utrecht. 

Utrecht Omarmt heeft op haar website een hele lijst met activiteiten in de Week tegen Eenzaamheid staan. Je komt daar via de groene knop hieronder. Utrecht Omarmt heeft ook een verslag gemaakt van de landelijke opening van de Week. Je vindt op hun website (<- volg de link). 

Video ‘ÉÉn tegen Eenzaamheid’
Video afspelen

DEEL DIT OP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.