Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

VACATURE: LID RAAD VAN TOEZICHT

Power by Peers heeft een vacature voor een lid raad van toezicht. Je vindt alle informatie op deze pagina

POWER BY PEERS

Power by Peers is een sociale onderneming. Daar zijn er heel veel van, maar wij hebben iets extra’s. Wij stoppen niet bij mensen helpen, wij helpen mensen om het zoveel mogelijk zélf te doen. Om zelf de regie te nemen over hun leven.

Veel mensen staan onterecht langs de zijlijn. Organisaties, bedrijven, de maatschappij, ze hebben vaak een te grote afstand tot deze mensen. Zij werken met een systeem waar velen niet in passen. Of dat zo complex is dat mensen het opgeven om te proberen het te begrijpen. De gevolgen: armoede, mentale problemen, problemen thuis (opvoedingsproblemen, huiselijk geweld), eenzaamheid, uitsluiting.

Power by Peers empowert mensen. We geven ze kracht en zorgen dat ze kunnen meedoen met de maatschappij, op allerlei manieren. Dat doen wij op onze eigen wijze, namelijk door mensen met een goed idee de kans te geven om ondernemer te worden. En dat met Power by Peers als een van de opdrachtgevers. Een voorwaarde daarvoor is dat het idee weer andere mensen op weg helpt. Zo maken we samen een steeds langere ketting van kracht.

Power by Peers maakt meedoen mogelijk!

PEER-ONDERNEMERS

Power by Peers werkt met zelfstandig ondernemers. Zij bedenken zelf de oplossing voor een vraag en voeren hun opdracht uit vanuit hun eigen ervaringsdeskundigheid en ondernemerschap. Dat kan ook op parttime basis zijn. Op die manier kunnen ze werken naar vermogen en verdienen naar vermogen. Stap voor stap, naar vermogen; precies wat bij Peer-ondernemers past. Eigen regie, eigen ervaring, eigen bedrijf!

Onze ondernemers voeren hun opdrachten deels uit voor gemeente Utrecht, deels business tot business en deels als eigen initiatief met bijvoorbeeld een fonds als investeerder.

Kijk voor meer informatie op www.powerbypeers.nl

WIE ZOEKEN WIJ?

Onze raad van toezicht bestaat momenteel uit vijf leden. Wegens vertrek van een lid zijn wij op zoek naar vervanging.

Vanuit jouw ervaring en maatschappelijke betrokkenheid denk jij dat het tijd is voor nieuwe initiatieven op het gebied van (arbeids)participatie. Je wilt actief meedenken over hoe mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een vernieuwende manier weer kunnen deelnemen aan de arbeidsmarkt. Je snapt dat hiervoor, naast initiatief en bestuurlijke inspanning, ook een rol is voor een toezichthouder. In jouw rol binnen de raad van toezicht toets je de plannen en hun uitvoering, bewaak je maatschappelijke doelstellingen en budgetten van Power by Peers en dien je als klankbord voor het bestuur.

De vergaderingen van de raad van toezicht vinden ca. 4x per jaar plaats in Utrecht. De functie is onbezoldigd.

WAT BIEDEN WIJ JOU?

De functie is onbezoldigd, maar dat betekent niet dat we je niets te bieden hebben.

 • Je komt terecht in een warm en bevlogen team met andersdenkers.
 • Je krijgt sparringpartners met verschillende invalshoeken en ervarings- en deskundigheidsgebieden. Dat houdt je scherp.
 • En misschien wel het belangrijkst: we bieden je de kans om bij te dragen aan het empoweren van mensen en ze meer mogelijkheden bieden om mee te doen in de samenleving.

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?

 • Je wilt graag vernieuwingen doorvoeren en op een solide manier ondersteunen.
 • Je kunt reflecteren op je eigen rol, positie, invloed en gedrag.
 • Je bent transparant, integer, verantwoordelijk en onafhankelijk.
 • Je kunt met complimenten en ook met kritiek en verandering omgaan.
 • Je handelt tijdig en juist op de formele aspecten van de processen bij Power by Peers.
 • Je hebt een ondernemende en prikkelende persoonlijkheid.
 • Ervarings-/beroepsdeskundigheid in een van de werkvelden van Power by Peers (gezondheidszorg, sociale uitsluiting, integratie/migratie, werk & inkomen) is een pre.
 • Extra aanvulling: Ervaringsdeskundig op het gebied van mentale gezondheid is een pre.

MEER INFORMATIE EN/OF REAGEREN

Wil je meer weten of je direct aanmelden als kanditaat? Neem contact op met

EXTRA

Wij hebben twee voormalig leden van de raad van toezicht geïnterviewd over hun ervaringen bij de raad. De interviews staan onder de groene knoppen.

Wil je de vacature delen? Dat stellen we zeer op prijs. Verwijs naar deze pagina of download de vacature onder de groene knop en stuur hem door. 

DEEL DIT OP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.