Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

MIEKES TERUGBLOG

Net als zo veel anderen kom ik in december, wanneer kerst nadert, in een bijzondere modus. Ik wil mijn bureau leeg hebben, alles wegwerken wat er nog ligt. Ondertussen weet ik dat niet alles voor 1 januari af kan zijn. Ik roep ons team dan ook op om vooral te kijken naar wat wél haalbaar is, en vooral ook de ruimte te pakken om het jaar goed af te ronden. Voor mij hoort daar ook altijd de jaarlijkse terugblik bij. Die deel ik graag met jullie. 

2022 is alweer bijna voorbij. Een jaar dat begon met een lockdown. Maar ook een jaar waarin we gelukkig weer terugkeerden naar het normale! Het weer onbelemmerd live kunnen werken gaf een welkome impuls aan Power by Peers; aan onze deelnemers en cursisten, aan onze samenwerkingspartners en zeker ook aan ons team. Het kwam het werkplezier ten goede. 

Trots

Met trots kijk ik terug op wat we allemaal ondernamen, want dat was nogal wat. Er startten vele nieuwe diensten, een greep hieruit:

  • Buufs kreeg Wings en vliegt! De eerste groep is alweer getraind. Een grote impuls voor het empoweren van gezinnen uit Overvecht. 
  • De Kidsclub startte een academie en leidt momenteel de eerste groep van ouders op die ook een Kidsclub willen runnen. 
  • Met Eigen Pad ontwikkelden we samen met een groep vrouwelijke migranten een training die verder gaat dan een inburgeringscursus. Alle deelnemers creëerden hun Eigen-Pad-plan en zijn in de door hen gewenste regie voor hun toekomst.
  • Als partner van Ondernemer Centraal kregen we het voor elkaar om vele ondernemers zich opnieuw uit te laten vinden zodat ze, ondanks de pandemie, toch door kunnen met hun onderneming. Heerlijk om dat perspectief bij de mensen weer te mogen zien.
  • De Power Club ging van start. Onze eigen ondernemersnetwerk dat nog in de kinderschoenen staat, maar het komende jaar vast grotere stappen gaat maken. De eerste ervaringen zijn heel positief.
DANK!

En ja, ook onze staande dienstverlening draaide volop. De Power Academie bracht weer vele mensen met een ondernemersidee daadwerkelijk aan het ondernemen. Blik & Pot, Power Team, Coffee & Coach en het Vriendennetwerk droegen bij aan het verbinden van bewoners en daagden hen uit stappen te zetten om mee te doen. En last but not least: de aandacht voor mentale gezondheid zette het belang van MHFA-trainingen groot op de kaart. Na een investeringsperiode bouwen we nu samen met de gemeente, sociaal ondernemers en het onderwijs aan het vergroten van de mentale weerbaarheid van jongeren. Kortom, er ligt veel om in 2023 verder vorm aan te geven.

Ik bedank alle opdrachtgevers die het afgelopen jaar vol vertrouwen met ons in zee gingen. Dankzij jullie kunnen veel mensen ondernemen naar vermogen! Dank aan alle samenwerkingspartners en investeerders die met ons bouwden. Soms met vallen en opstaan, want ondernemen gaat niet vanzelf. 

Als laatste mijn grote dank aan alle ondernemers, deelnemers en vrijwilligers die vol inspiratie en plezier met, voor en door Power by Peers hebben gewerkt. In de frontlinie en achter de schermen. We kijken ernaar uit om dit in 2023 voort te zetten.

FIJNE FEESTDAGEN & EEN GEZOND EN ONDERNEMEND 2023!

DEEL DIT OP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.