Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

SAMEN TEGEN EENZAAMHEID

Power by Peers heeft meerdere projecten die te maken hebben met eenzaamheid. Zeker in wijken zoals Overvecht komt eenzaamheid nog vaker voor dan in andere wijken. Sohaila Torabi heeft in september speciaal een aantal vrouwen bijeen geroepen om samen te leren over eenzaamheid. Hoe dat is gegaan, lees je hier.

Samen tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is iets dat veel meer voorkomt dan je misschien denkt. Niet iedereen vertelt erover. Niet alleen omdat er misschien (bijna) niemand is om het mee te delen, maar ook omdat er nog veel schaamte omheen hangt. Het is uiteindelijk voor niemand leuk om te vertellen hij of zij eenzaam is.

Eenzaamheid komt voor bij mensen van alle leeftijden, uit alle sociale lagen en uit alle culturen. Vrouwen met een migratieachtergrond hebben misschien wat vaker last van ‘stille eenzaamheid’. Zij ontmoeten vaak sowieso al minder mensen en soms zijn ze afkomstig uit een cultuur waar over dit soort dingen gewoon niet zo openlijk wordt gepraat.

Verbonden vrouwen

Begin september organiseerde Sohiala Torabi, onder andere bekend van het Vriendennetwerk, een bijeenkomst speciaal voor vrouwen met een migratieachtergrond. Er werden ervaringen met eenzaamheid uitgewisseld en gepraat over eventuele oplossingen. Er waren maar liefst 30 vrouwen aanwezig (niet iedereen wil op de foto), wat maar aangeeft hoe zeer het onderwerp speelt. Samen verbonden zijn deed de vrouwen zichtbaar goed. Klik op de foto’s voor een grotere versie.

Presentatie en vragen

De week na de bijeenkomst werd een verdiepend vervolg georganiseerd. De vrouwen kregen een presentatie over eenzaamheid en konden vervolgens vragen stellen en samen nadenken over oplossingen. Ook deze bijeenkomst werd weer enthousiast bezocht. Met gezellige kaarsjes, drankjes en hapjes was er op dát moment in elk geval geen sprake van eenzaamheid. In de sfeer van het eigen huis verandert dat langzaamaan hopelijk ook.


POWER BY PEERS VERBINDT

Alle projecten van Power by Peers staan in het teken van verbinding en het tegengaan van eenzaamheid in al zijn verschijningsvormen. ‘Samen’ is niet voor niets een woord dat wij veel gebruiken. Hieronder vind je een paar van onze activiteiten voor mensen in de buurt. Volg de linkjes en kijk of er iets voor je bij zit. Klik op het plusje om meer te lezen.

Welkom!

Het Vriendennetwerk is een plek waar mannen en vrouwen met een migratieachtergrond samenkomen. Zij kunnen er terecht voor steun en vriendschap. 
-> Naar het Vriendennetwerk

Op woensdagmiddagen is er in Kanaleneiland een groep speciaal voor Hindoestaanse senioren de Sahayta Club. Kom en blijf in contact met mensen uit je eigen cultuur én buurt. Anderen zijn overigens ook zeer zeker welkom!
-> Naar de Hindoestaanse seniorengroep

Dit is geen project waarbij je niet gezellig samen bent, maar waarbij je psychische problemen – zoals eenzaamheid – bij anderen leert signaleren. Vervolgens kun jij ze de weg wijzen naar (in)formele hulp.
-> Naar Mental Support Team Kanaleneiland

Met in je eentje thuis blijven zitten, los je weinig op. Bij Get Wijsz Together komt elke week een groep vrouwen bijeen die elkaar helpen met alles wat je in het leven zoal tegenkomt. Onderwijl ben je gezellig aan het kletsen, krijg je informatie, lunch je mee of maak je een uitstapje.
-> Naar Get Wijsz Together

DEEL DIT OP

1 gedachte over “SAMEN TEGEN EENZAAMHEID”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.