Roos is een ervaring rijker

Mijn naam is Roos Cattel. Ik studeer Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Hogeschool Utrecht en ik zit nu in mijn tweede jaar. Tijdens mijn stage bij Power by Peers leerde ik veel over ondernemen.

In de periode van 8 februari tot 30 juni liep ik stage bij Power by Peers. Nu ben ik een aantal ervaringen rijker. Ondernemen was een onbekend gebied voor mij. Wat doen ze nou eigenlijk daar bij Power by Peers? Ik kwam er achter dat ondernemerschap heel breed is.  Je kunt op zó veel gebieden ondernemen. Of je nou zelfstandig schilder wil worden; eenzame moeders wil ondersteunen; radicaliserende jongeren wil ondersteunen, het kan allemaal!

Dag 1

Op mijn eerste stagedag op 8 februari kon ik meteen een training ‘Pitchen”. De training werd gegeven door Martine Baadenhuijzen, ook iemand die met eigen wijsheid onderneemt. De vijf ondernemers en de bestuursleden Mariska en Mieke namen deel. Na de training gingen we met zijn allen uiteten: een mooie eerste stagedag dus! Ik merkte dat ik meteen goed in de groep lag, ik werd betrokken, iedereen wilde mij beter leren kennen.

 

Ondernemen en ervaringsdeskundig

Ik kwam er achter, dat ondanks Power by Peers zo klein is: ze ontzettend veel doen! Ik was eerst nog niet bekend met Power by Peers, maar nu heb ik het idee dat Power by Peers, Utrecht Overvecht ís. Wanneer ik aan Overvecht denk, denk ik aan Power by Peers. Ze ondersteunen mensen op zo veel fronten, het is erg leuk om te zien. Dit heeft mij ook geïnspireerd om misschien in de toekomst ook iets met ondernemerschap te doen. Het is geen saai werk, je bent altijd bezig. Dit kan in combinatie met het werken met ervaringsdeskundigen.

Tijdens de training van ondernemer Patrick (PowerTeam), kwam ik in aanraking met mensen die ervaringsdeskundige willen worden. Ik was eerst nog niet zo bekend met ervaringsdeskundigen, maar ik ben erg enthousiast over dit concept. In plaats van vrijwilligers in te zetten, is het ook mogelijk om ervaringsdeskundigen in te zetten. Zo zetten de ondernemers van Power by Peers hun ervaring in om peers te helpen.

Sunita is ook ervaringsdeskundig en ondersteunt vrouwen met een negatief zelfbeeld. Ze heeft al meer dan 100 vrouwen geholpen! Wanneer je werkt met ervaringsdeskundigen, heb ik het gevoel dat je lotgenoten veel beter kan bereiken. Je weet wat de ander doormaakt/doorgemaakt heeft, dit versterkt de band. En deze band is erg belangrijk wanneer je met kwetsbare mensen werkt.

De manier waarop de ondernemers met mij omgaan, is erg prettig. Ik word betrokken bij vergaderingen; activiteiten; trainingen etc. Ik heb niet het gevoel dat ik hier stage gelopen heb. Ik was een aantal maanden onderdeel van een mooie organisatie.

 

Wil jij ook stagelopen bij Power by Peers?

We hebben verschillende mogelijkheden. Graag ontvangen wij je e-mail via info@powerbypeers.nl of bel met 06 22 38 97 50.