Powerteam

WMO sociale prestatie*

Het Powerteam bestaat uit mensen uit de wijk Overvecht, die elkaar waar nodig ondersteunen. Het Powerteam werk aan verschillende projecten:

 • De Maaltijdservice
 • Donderdaggroep voor mensen met een migratieachtergrond m/v 
 • Hindoestaanse Ouderengroep

Hieronder vertellen we er meer over.

Sunita Chote-Oedit van Power by Peers

Sunita Chote-Oedit

Powerteam

van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

  • De Maaltijdservice

   Tijdens de coronaperiode is een maaltijdservice in het leven geroepen. Waren er in die periode per week gemiddeld ca. 10 klanten, inmiddels zijn het er in topweken 45. Genoeg redenen om het project voort te zetten dus.

   Maaltijd van de Maaltijdservice van Power by Peers

   Onze kok bereidt elke woensdag een gezonde en lekkere maaltijd. De inkoop wordt gedaan op basis van aanmeldingen, waardoor er geen voedsel wordt verspild. Onze kok heeft er jaren ervaring opzitten en heeft zich bij ons als vrijwilliger aangemeld. Hij weet dus wat hij doet in de keuken en draagt dat ook over aan zijn hulp(en). 

   De maaltijden variëren elke week. De ene keer is er Hollandse pot, de andere keer Surinaamse roti, Indische nasi of nog weer iets anders. Mensen die willen mee-eten, kunnen zich aanmelden bij Sunita (zie de gegevens hiernaast). Zij sluit de aanmelders aan bij een app-groep.

   Als de maaltijden klaar zijn, brengen twee vrijwilligers ze met hun auto rond. Zij doen dit vrijwillig en krijgen alleen een tegemoetkoming in de brandstofkosten.

   Meedoen?
   Wil je meegenieten van dit lekkere eten? Meld je voor ’s woensdags 10 uur ’s ochtends aan via sunita@powerbypeers.nl of app naar 06-30845134. Je wordt dan toegevoegd aan een appgroep, waar je ook kunt terugvinden wat de pot schaft. Je betaalt je maaltijd aan de bezorger. Dat kan contant of met je U-pas.

   Eet smakelijk!

  • Donderdaggroep voor mensen met een migratieachtergrond m/v

   Elke donderdag van 11 uur tot 14 uur organiseert het Power by Peers Powerteam een groep speciaal voor migranten. Het doel:

   • leren je weg te vinden in de Nederlandse samenleving

   • je zelfredzaamheid vergroten

   • kleiner maken van het onderscheid tussen mannen en vrouwen

Om dat mogelijk te maken, is het goed om te weten hoe mannen en vrouwen hier met elkaar omgaan en wat de normen en waarden zijn. En om te weten hoe je zelf dingen kunt regelen. Natuurlijk is dan goed om de taal een beetje te kunnen spreken. Zo krijgt je meer begrip voor elkaar en vind je beter je eigen weg. 

Opbouwen
In de groep leren we door samen activiteiten te doen, door met elkaar te praten en door begeleiding van een coach. Voor deze groep zijn dat Ertugrul Gok voor de mannen en Sohaila Torabi voor de vrouwen. We richten ons op mannen én vrouwen om zo het verschil kleiner te maken. Dat past ook bij de Nederlandse cultuur. Dat vraagt soms best om wat verandering en aanpassing. Ertugrul en Sohaila helpen je daarbij. 

De formule werkt: we merken dat zowel de mannen als de vrouwen zich meer durven openstellen. En dat is echt winst. Die openheid is soms wat minder als de vrouwen en mannen bij elkaar zitten. Daarom doen we een deel van de activiteiten met alleen mannen en een deel met alleen vrouwen. Zo bouwen we het langzaam op.

Doe je mee?
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je met kleine stapjes meer begrip voor elkaar krijgen en werken aan je zelfredzaamheid? Neem contact op met Ertugrul of Sohaila. Je kunt dan je twijfels uitspreken, vragen stellen, of overleggen. Of je waagt de sprong en je meldt je gelijk aan. Alles is goed. Je bent welkom!

Geef het door!
Spreek jij Nederlands en ken je iemand voor wie dit een fijne groep zou zijn? Vertel hem of haar er dan over. Het is zonde als ze het zouden missen omdat ze dit bericht niet kunnen lezen. Help ze vooral verder. In de groep leren we Nederlands. Om mee te kunnen doen, is taal dus geen drempel. Of kom gezellig samen!

Contact
Ertugrul Gok: ertugrul@powerbypeers.nl, 06 14 57 9685
Sohaila Torabi: sohaila@powerbypeers.nl, 06 20 26 0212

  •  Hindoestaanse Ouderengroep
   Op woensdagmiddagen komt in Overvecht een groep Hindoestaanse ouderen bij elkaar: de Sahayta Club. Deze groep is ooit begonnen door wijkbewoonster Sahayta, die eerst zelf meedeed aan allerlei activiteiten. Zij wilde in haar eigen wijk iets doen voor Hindoestaanse ouderen. Zo kunnen zij in contact komen en blijven met mensen uit hun eigen cultuur. Anderen zijn overigens ook zeer zeker welkom!

   Groep voor Hindoestaanse ouderen bij Power by Peers

   Karaoke!
   Lekker meezingen en ook nog genieten van een smakelijk maaltijd? Het kan vanaf 25 oktober elke maandag in de Sahayta Club. Smeer je keel, trek iets moois aan en zing de sterren van de hemel. Het zijn jouw ‘minutes of fame’!

   Wat en wanneer?
   De groep komt op de woensdagen van 13 tot 17 uur samen. Aanwezig zijn kan de hele middag, maar gewoon even binnenlopen voor een vraag en/of een kop koffie en wat lekkers kan ook. Het is fijn als u uw komst even meldt bij Sunita (zie informatie rechts), dan weten we hoeveel er ongeveer zijn.

   Vanaf 25 oktober is er maandags om 19 uur karaoke met eten.

   Waar?
   Hart van Noord, Buurtcentrum Dock
   Trumanlaan 60 (de ingang is aan de Verzetslaan)

Welke activiteit wanneer wordt georganiseerd kan je vinden in de agenda

Contact

Voor meer contact over het Powerteam kan je contact opnemen met Sunita per telefoon of e-mail.

* WMO sociale prestatie

Power by Peers heeft een aantal projecten ontwikkeld die gericht zijn op dienstverlening in de sociale prestatie. Met ervaringsdeskundigheid als uitgangspunt werken we samen met bestaande professionele hulpverleners in Utrecht en omstreken om mensen te bereiken, binden, en verbinden. Dit doen we met de gemeente Utrecht, en met jou.

Deel dit