Over ons

Power by Peers

Power by Peers is een sociale onderneming waarbij mensen werk maken van en met hun eigen ervaring. Alle mensen die met en bij Power by Peers werken zijn ondernemer, al dan niet in opleiding. Onze dienstverlening is gericht op de provincies Utrecht en Flevoland. Maar we kunnen ook elders in het land werken. We bieden diensten op het gebied van mentale gezondheid, verslaving, armoede, social isolement, schulden, laaggeletterdheid en fysieke beperkingen.

Power by Peers biedt hulp aan mensen die willen ondernemen. Daarmee vergroten zij hun arbeidswaarde, gaan ze actief aan de slag met vragen als ‘wat kan ik?’ en ‘wat wil ik?’ Met behulp van ons netwerk, dat continu uitbreidt, helpen we hen op weg naar zelfredzaamheid en een betere samenleving

Mieke van Dommelen, directeur Power by Peers

Mieke van Dommelen

Power by Peers

van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

De missie

Dit alles doen we niet alleen, maar wel vanuit onze eigen kracht. Onze missie is dan ook: eigen ervaring, eigen pad, eigen bedrijf. Omdat wij al jaren pionieren met de combinatie van ervaringsdeskundigheid en ondernemerschap hebben we nog een extra ervaring: wij weten als geen ander hoe je ondernemer wordt.

Al meer dan 25 ondernemers werken via Power by Peers aan betaalde opdrachten. We ondersteunen sinds onze oprichting in 2015 al meer dan 80 personen met de Power Academie. Driekwart daarvan startten hun eigen bedrijf of vonden een betaalde baan in loondienst.

De sociale onderneming

Mieke van Dommelen is de directeur en initiatiefnemer van Power by Peers. Zij werkte in de GGZ en leerde daar dat niet de mensen, maar het systeem in herstel moet. Vanuit haar eigen ervaring heeft ze Power by Peers opgericht. Binnen de stichting heeft ze als voornaamste taak het ondersteunen van de ondernemers, zodat zij hun werk kunnen doen. Ook onderhoudt zij de contacten met de Gemeente Utrecht en de Raad van Toezicht.

Raad van Toezicht

Power by Peers heeft een Raad van Toezicht die bestaat uit vier leden. Jan Belt is voorzitter, Annegien Lange, Georgie Geurts en Edwin Peters zijn leden. De Raad van Toezicht komt 4 tot 6 maal per jaar bijeen in een vergadering met de directeur. Ook bezoeken zij regelmatig de werkzaamheden van de ondernemers van Power by Peers.

De Raad van Toezicht werkt onbezoldigd.

Beleid & Organisatie

Voor meer achtergrondinformatie kunt u hier terecht

contact

Voor meer informatie over Power by Peers kunt u telefonisch contact opnemen met Mieke van Dommelen op maandag tot en met vrijdag, van 9:00 tot 17:00. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook.