Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

Niet gewonnen. Of juist wel?

Het UAF, een organisatie die de belangen behartigt van gevluchte studenten en professionals, reikt jaarlijkse de UAF-Award uit voor de Uitblinker van het jaar. Deze award genereert extra aandacht voor vluchtelingen die in ons land aan hun toekomst bouwen door te werken en te studeren. Ruim 5.000 mensen stemden op hun favoriet uit zes genomineerden. Een van die zes was Diana Bachour. Zij begeleidt onder andere een groep statushouders bij de Power Academie van Power by Peers. Zij won niet. Of toch wel?

Nominatie voor combinatie
Diana Bachour is een duizendpoot. Naast begeleider van de groep statushouders is zij ook kunsteducator bij het Catharijne Convent. Voor team Inburgering van de gemeente Utrecht combineert zij die onderwerpen in een project waarbij ze kunsteducatie inzet als middel om inburgering eenvoudiger te maken. Deze bijzondere combinatie leverde haar de nominatie voor UAF-award op. Tijdens de feestelijke uitreiking van de award werd bekendgemaakt wie de winnaar was: de Syrische scheikundedocente Norhan Alsheikh Hidar. Diana had dus niet gewonnen.

Vleugels en sterke wortels
Niet gewonnen is althans de logische, rationele uitleg. Diana zelf denkt daar anders over.
“Ik heb de award niet gewonnen, maar ik vind mijn overwinning in de steun, de warme woorden en de aanmoediging die ik van de mensen en de sectoren kreeg en krijg. Daardoor begonnen mijn vleugels te groeien en werden mijn wortels sterk. Ik ben heel blij om te zien hoe de prijs een extra ondersteuning en aanmoediging is voor de volgende stappen in Norhans carrière. Hoe trots zullen haar leerlingen op haar zijn? En haar getalenteerde dochter? Het was voor mij een eer om ook haar nieuwe vleugels te zien krijgen om zich verder te ontwikkelen in haar studie en werk.”

Informatie
Diana stelt zich als genomineerde hier voor. Op de pagina staan ook links naar de andere uitblinkers. Stemmen kan niet meer, bewonderen nog wel.

Foto: still uit voorstelvideo van UAF.

DEEL DIT OP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.