Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

MIEKES TERUGBLOG 2023

December, op naar volgend jaar of tijd voor reflectie?

December is voor mij toch altijd een bijzondere maand. Sommige mensen met wie is samenwerk zijn al helemaal in de borrelsfeer, soms als sinds eind november. Dat is voor mij onmogelijk. December is voor Power by Peers de maand dat we naar een jaarbegroting voor het volgende jaar kijken. Ik wil graag weten wie ik kan contracteren en of we inderdaad kunnen doorgaan op de ingeslagen weg. Dat is namelijk nooit vanzelfsprekend.

December heeft 31 dagen, dat is waar. En toch voelt het krap. We werken echt strak tot aan 25 december, maar ook tussen kerst en de jaarwisseling gaan we door. Al is het maar om het jaar boekhoudkundig goed af te sluiten. Maar dan vraagt onze Ineke, de superredacteur van Power by Peers ook nog om een terugblikblog! En dat is nogal een uitdaging als je, zoals ik, juist bezig bent met alles voor volgend jaar 🙂 Ik ben er toch maar ‘even’ voor gaan zitten.

Goede tijden, slechte tijden

2023 was voor Power by Peers een goed jaar. Ons dienstverleningsaanbod groeide, onze omzet groeide. Het aantal peers dat met ons ging ondernemen, groeide. Daar doen we het voor! We verwelkomden Salma, Sofia, Leanne, Yvonne en Marik. We hopen met hen ook volgend jaar weer verder te werken. We namen afscheid van Hannah en Ertu, die beiden een stap in hun carrière zetten.

Helaas wonnen we niet alle aanbestedingen waar we aan deelnamen. Zo zijn we geen uitvoerder meer voor de Part Time Ondernemen (PTO)-trajecten van Gemeente Utrecht. Heel erg jammer, te meer omdat de afgelopen 5 jaar meer dan 200 kandidaten met ons uitvogelden of ondernemen bij ze paste. Gelukkig blijft onze Power Academie gewoon bestaan. Wie weet wat 2024 ons nog brengt…

Trots

Wat we zoal deden en waar we trots op zijn:

 • We draaiden krachtgroepen in Utrecht en in Houten: weer ruim 20 mensen erbij die weten hoe ze vanuit eigen regie hun leven kunnen inrichten.
 • De eerste lichting van de Kidsclub Academie zwaaide af. Hiermee kan de Kidsclub stap voor stap verder groeien.
 • De Kidsclub zelf liet dagelijks weer vele ouders met hun kinderen spelen en leren met elkaar.
 • We trainden 192 personen in (Youth) Mental Health First Aid (Y)(MHFA). Al deze mensen kunnen nu eerste hulp verlenen bij mentale gezondheidsvragen.
 • Onze Vriendennetwerken brachten weer honderden mensen met elkaar in contact.
 • Eigen Pad bracht weer een groep vrouwen met vluchtelingen- en/of migratieachtergrond verder op weg naar een toekomstplan in Nederland. Zie ook het artikel over de certificaatuitreiking.
 • Ruim 25 mensen rondden hun Part Time Ondernemen-traject succesvol af.
 • We gaven workshops aan Beter Bediend, ons Powerteam was actief in de wijk Overvecht, net als Get Wijsz Together. In Kanaleneiland bouwden we verder aan een Mental Support Team.
 • Cybille schreef dit jaar het recept voor het Grote Utrecht Stadsdiner en haalde de landelijke radio, tv en krant met alles dat ze voor Blik & Pot doet.
 • We werkten met vele studenten en anderen buiten Power by Peers hard aan Mental Motion, een Studenten Peer Support Center in oprichting waarvan we hopen dat dit voor de zomer zijn deuren opent.
 • Tot slot begeleidden we als partner van Ondernemer Centraal 50 ondernemers naar hun toekomst en deden we mee aan de financiering van een boek. Zie ook het artikel over Van rafelrand tot middelpunt.

Verder bouwen

Kortom, het sprankelt en het bruist! We ondernemen samen, we laten mensen (weer) meedoen. We zijn trots op de 20 peer-ondernemers die al deze resultaten met Power by Peers wisten te halen. Waren er geen bloopers? Struikel- en valpartijen? Absoluut. En we stonden ook weer op. Zo bouwen we verder. Want: van een goed idee weten we altijd business te maken.En niet zomaar business, maar business die mensen op weg helpt, die vervolgens misschien ook weer anderen op sleeptouw kunnen nemen.

En al schrijvende merk ik: het is goed dat we straks ‘tussen de jaren’ een stapje terug mogen doen. Dan ga ik hier nog eens goed genieten van wat we samen hebben gedaan.

Ik wens je fijne feestdagen en een sprankelend en gezond 2024. Tot volgend jaar!

Mieke van Dommelen: directeur, Kernteam

Mieke van Dommelen

DEEL DIT OP

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.