Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

MENTALMOTION

STUDENTS PEER SUPPORT CENTER

MentalMotion is – zoals dat bij Power by Peers past – een goed idee uitgegroeid tot een van onze partners. Er was grote behoefte aan een plek waar studenten elkaar kunnen ondersteunen op het gebied van welzijn in de breedste zin des woords. Daar hoort ook mentaal welzijn bij. MentalMotion is zich op dat gebied uitgebreid aan het scholen (geweest) en gaat voortvarend te werk. Er zijn al steeds meer Utrechtse organisaties die hun steun betuigen door partner te worden.

Marik Eijgenstein: adviseur en researcher

MARIK EIjGENSTEIN

MENTAL MOTION

van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

WAT DOET MENTALMOTION?

MentalMotion wil een plek zijn waar studenten samen kunnen zijn, waar ze kunnen praten, waar ze gastsprekers kunnen bezoeken, waar ze cursussen kunnen volgen, etc. Als het doel maar studentenwelzijn is. Het idee is dat de studenten vooral elkaar helpen. Als ‘peers’ dus. Als je beide studeert, ken je elkaars (belevings)wereld beter, zit je meer op dezelfde golflengte en is er geen verschil in niveau of functie. Dat is vooral fijn als je mentale problemen bespreekbaar wilt maken. En dat kan heel goed bij MentalMotion: er wordt een groot aantal studenten geschoold in MHFA, een cursus waarin zij leren hoe ze kunnen omgaan met iemand met mentale problemen. Vaak is een luisterend oor namelijk al genoeg om iemand niet op een lange Ggz-wachtlijst terecht te laten komen. Mocht de contactpersoon bij MentalMotion er niet uitkomen, dan kan diegene altijd nog doorverwijzen. 

WIE IS MENtALMOTION?

MentalMotion is uiteindelijk de studenten. Zij bepalen grotendeels wat er gebeurt en waarom. Maar natuurlijk is er wel een kernteam dat de boel draaiend houdt en de vinger aan de pols. Dat team bestaat uit (op de foto vlnr): Brechje Muntz, Sofia Drost en Marik Eijgenstein, drie supergemotiveerde jongeren die helemaal klaarstaan om het beste van MentalMotion te maken.

MentalMotion is er trouwens voor Utrechtse studenten van elk niveau. Mbo, hbo, universitair: iedereen is welkom.

WAAR VIND IK MENTALMOTION?

MentalMotion heeft een eigen locatie, die ze De Peer hebben genoemd. De Peer zit aan het Wolff en Dekenplein 5 in Utrecht.
Ze zijn ook te vinden op Insta via @mentalmotion_utrecht en op Linkedin via linkedin.com/company/mentalmotion-spsc.
Daar vind je de meest actuele berichten.

Mieke van Dommelen (linksachter), directeur van Power by Peers, dat mede aan de wieg stond van MentalMotion

PARTNERS van mentalmotion

Verder lezen over mentale gezondheid (en mentalmotion)

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.