Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

Kansen in coronatijd

Na 10 weken ga ik vandaag door de wasstraat; ik zit bij de kapper. Naast mij een doorzichtig plastic scherm, een meter of vijf verder zit nog een klant, er zijn slechts drie klanten in de zaak. De stamtafel is leeg, waar normaal altijd klanten zitten met een kopje koffie. Ze zijn nu ook op maandag open en drie avonden. Zo kunnen ze door, terwijl ze niet zes klanten tegelijk hebben in hun zaak. Het went snel. De ondernemer schakelt, de medewerkers schakelen, de klanten schakelen mee.

Power by Peers schakelt ook. Het startte half maart al. Onze zaalverhuurinkomsten vielen per direct weg. Snel uitrekenend op een bierviltje wist ik dat dit tot einde zomer erg veel geld zou kosten. Dat we dan middelen die daar niet voor bedoeld zijn in hadden te brengen om het gebouw te blijven runnen. Dat kon niet de bedoeling zijn.

De wijze les die ik leerde toen ik in de GGz werkte: bij crisis niet wachten, maar handelen!

Daarom is Power by Peers verhuisd, op eigen kracht, in coronatijd. Het Power by Peersteam dat hier zijn schouders onder zette, verdient een diepe buiging. We benutten de afgelopen weken ten volste om ons te vestigen in De Dreef, een waar walhalla in Overvecht voor sociale ondernemers. Sinds 1 juni zijn we daar gestart.

Kansen herkennen

Als ondernemer in de coronasituatie zie ik drie kansen voor ondernemers die ik graag met je deel:

  1. Stel het nemen van beslissingen om je bedrijf te redden niet uit, omdat je hoop hebt dat het goed komt. Crisis vraagt om direct handelen;
  2. Er is veel begrip in de samenleving, bij je klanten, je stakeholders en je partners als je uitlegt waarom je welke keuzes maakt. Blijf werken vanuit je bedoeling. Zo sta je aan het stuur en laat je je niet verleiden tot keuzes of besluiten die voor je worden genomen;
  3. Een crisis biedt kansen! Ik zie het bij de ondernemers van Power by Peers, ik zie het bij mijn kapper en ik zie het bij Power by Peers als geheel.  Ik verwacht de komende maanden van onze ondernemers en van onszelf dat we stoppen met bepaalde diensten en vernieuwen. Ook dat is al gestart.

Kansen voor power by peers

Ik ben trots dat Geert onze Power Academie binnen 10 dagen online had staan. En prachtig is het om te zien hoe iedere vrijdag ondernemers inloggen voor de scrum. Natuurlijk missen we het live contact, en we maken er het beste van; deze werkwijze doet wat met ons ondernemers. Maar we doen het samen, op onze eigen wijze. Dat is Power by Peers!

De ervaringsgezinscoaches van Buufs volgen hun opleiding nu online, zelfs wanneer zij minder digitale ervaring hadden. Want wie weet hebben de op te leiden coaches straks ook online met hun gezinnen te coachen. Dat is pas sociaal ondernemend! Alle complimenten dat Cybille dit voor elkaar kreeg. Dat is Power by Peers!

Alle activiteiten die peer to peer ontstaan zijn ontroerend en betrokken. Zo laten we mensen die veel alleen zijn, beperkingen hebben of kwetsbaar zijn meedoen en hen bovenal te laten weten dat ze er toe doen. Met hen blijven we in contact, we koken samen, juist ook voor mensen die niet het huis uit kunnen. Ook dat is Power by Peers!

Kansen in de toekomst

Deze zomer dragen we ons Power by Peers gevoel weer live uit. Met onze nieuwe partners in De Dreef en de omgeving verzorgen we een zomerfestival, conform de regels van het RIVM. Iedereen die niet op vakantie gaat kan zo toch een zomer hebben. Dan wel om je opnieuw uit te vinden als ondernemer, dan wel om je een fijne zomer te geven. Je in zetten voor een ander is namelijk wat we goed kunnen.

Welke kansen pak jij in coronatijd? We lezen graag…

DEEL DIT OP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.