Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

In de schijnwerper – Geert Smolders

Geert Smolders is programmaleider van de Power Academie. Hij organiseert de bijeenkomsten voor startende ondernemers in samenwerking met een team van trainers en coaches. Elke vrijdagochtend begeleidt hij de SCRUM, waarin de deelnemers planmatig bijhouden hoe het gaat met hun bedrijf en adviezen kunnen vragen aan hun groepsgenoten.

Na zijn studie Literatuurwetenschappen en master in Verandermanagement, startte Geert direct als ondernemer. Hij wilde graag verder bouwen op zijn afstudeeronderzoek, en dat zag de directeur van het bedrijf waar Geert afstudeerde ook zitten. Stukje bij beetje begon Geert te werken aan verschillende projecten op het snijvlak van ondernemen, onderwijs en sociaal domein.

“Wat ik fijn vind aan ondernemen is dat je elke keer opnieuw met je opdrachtgevers afstelt wat belangrijk is, en waar dus de focus ligt. Dan geef je ook steeds weer waardering aan elkaar.”

Het duurde dan ook niet lang totdat Geert met Mieke van Dommelen in contact kwam. De Power Academie bestond, maar op een kleinere schaal. Mieke en Geert zaten op één lijn: de stap van vrijwilligerswerk naar betaald werk is voor veel mensen die (weer) willen werken te groot. En voor jezelf beginnen is vaak lastig omdat je niemand kent en niet weet waar je op moet letten als ondernemer. Daar konden ze meer mee. Mieke gaf Geert de opdracht om een groep ondernemers van de Power Academie te begeleiden van begin tot eind.

“Alles en iedereen kwam bij ons binnen met ideeën en de eigen achtergrond. Aan tafel zat ontzettend veel energie. Die help ik omzetten in actie.”

Vanaf 2019 kwam alles in een vogelvlucht. Er kwam er een contract met de gemeente. Inmiddels is Geert in nauw contact met de Gemeente Utrecht om parttime ondernemers in de bijstand een goede start te geven en groeit het aantal ondernemers gestaag door. Wat zijn belangrijke ondernemersvaardigheden? Hoe zet je die in om succesvol te zijn? Wat zijn mijn valkuilen en hoe ga ik daarmee om?

“Beginnen met ondernemen betekent ook veranderen als persoon. Wat ik geleerd heb van de Power Academie is dat wat je met je hoofd doet, ook een gevoelskant heeft. Vertrouwen krijgen en zelfvertrouwen hebben is echt een voorwaarde om door die chaotische fase van je bedrijf opbouwen heen te komen.”

Zijn doel is dat de deelnemers nieuwe vaardigheden te leren zodat ze betaald kunnen werken. In de komende jaren zal het concept van omscholen en jezelf opnieuw uitvinden nog belangrijker worden, zo verwacht Power by Peers. De Covidpandemie maakt dat vele ondernemers zich opnieuw uit moeten vinden. En ook daar is Power by Peers graag partner in. De toekomst ziet Geert dan ook rooskleurig tegemoet en wie weet ontstaan er in meer steden Power Academie’s

DEEL DIT OP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.