Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

Ondernemen tijdens de feestdagen: vrij of werken?

Neem ik vrij tussen Kerst en Oud & Nieuw of werk ik door? Deze vraag werd tot voor kort eigenlijk voor mij beantwoord. Ik werkte parttime als schoonmaakster in een theater en vond dat ik mijn collega’s in deze drukke periode niet in de steek kon laten. Soms gaf mijn baas mij toevallig vrij, maar de afgelopen jaren werkte ik eigenlijk altijd door. Nu ik als deelneemster van de Power Academie alleen mijn bedrijf heb, zou je zeggen dat ik de keuze zelf kan maken. Alleen merkte ik de afgelopen tijd dat het nog steeds een dilemma is: neem ik vrij of werk ik door?

Sinds ik mijn bedrijf ben gestart, merk ik dat ik geneigd ben om door te werken tijdens de feestdagen. Om te voorkomen dat ik altijd aan het werk ben, had ik al met mezelf afgesproken om standaard de weekenden en de feestdagen vrij te nemen (ik heb dit toevallig net aangepast in Google Maps). De periode tussen Kerst en Oud & Nieuw is echter een grijs gebied. Met name omdat ik als redacteur niet per se financieel afhankelijk ben van deze periode, maar niet al mijn potentiële klanten dan vrij zijn. De keuze is dus echt aan mij of ik vrij neem of niet.

Vakanties lukken dit jaar sowieso niet

Nu zijn mijn vakanties in 2020 bijna gedoemd om te mislukken. Ik heb al 2x geprobeerd om een paar weken vrij te nemen, maar beide keren gebeurde er iets wat mijn hele vakantie verpestte. Ik vind dus wel dat ik een derde poging verdien, misschien is 3x daadwerkelijk scheepsrecht. Oftewel, vanuit professioneel oogpunt zou ik eventueel misschien werk mislopen, maar vanuit persoonlijk oogpunt zijn die vrije dagen stiekem meer dan welkom.

Ik kies voor mezelf

Op dat soort moment merk ik dat het beter is om voor mijn eigen welzijn te kiezen, hoe moeilijk dat ook is. Ik houd van mijn werk en mijn bedrijf, maar ik weet ook dat ik niet de service kan leveren die ik wil als ik niet gezond ben of niet lekker in mijn vel zit. Dus ik spring in het diepe en heb besloten om de zaak ook tussen Kerst en Oud & Nieuw dicht te gooien.

Wat doen jullie met de feestdagen?

DEEL DIT OP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.