Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

En een beetje geluk erbij: John Plomp

Met zijn bedrijf, John Plomp Timmerwerken Utrecht, repareert en maakt John houtwerk en leidingen. Zo ook voor de verbouwing van de nieuwe Power by Peers locatie aan de Rhonedreef. Daar heeft hij er in korte tijd voor gezorgd dat wij daar al vanaf 1 juni onze activiteiten plaats kunnen laten vinden.

“Gelukkig vond er een mooie reorganisatie plaats”

John Plomp

Ondernemen gaat voor hem vanuit zijn passie en het draait voor John niet om winst. Hij wil werk doen omdat hij het simpelweg leuk vindt om te doen.

Voor zijn reis als ondernemer begon, werkte hij in de ICT als een schakel tussen de gebruikersorganisatie en de programmeurs. Toen wilde hij al iets anders: meubels maken. Om te kijken of het écht iets voor hem was, deed hij een opleiding en ontdekte hij dat hij ermee verder wilde. Dankzij een reorganisatie had hij het geld om zijn bedrijf op poten te zetten en vond al snel zijn eerste klanten.

“Huis verkopen was moeilijk, maar nieuwe woonruimte vinden. Dát was pas moeilijk”

John Plomp

John’s ondernemerschap is een kronkelweg met flinke bergen en dalen: door de crisis van 2008 dienen zich geen nieuwe klanten meer aan en drogen de investeringen die hij had gedaan op. Nadat het huis was verkocht, bleek nieuwe woonruimte niet zo makkelijk voor handen. John was een tijdje thuisloos en reisde hij van logeerplek naar logeerplek. Uiteindelijk vond hij een woonplek en kreeg ook zijn leven en bedrijf weer op orde. Geen meubels maken dit keer, maar met timmeren en houtbewerking: ondernemen 2.0 zoals hij het zelf zegt.

“Het is mooi om even goed in de spiegel te kijken”

John Plomp

Na een volgende crisis belandde hij bij de gemeente Utrecht en in de Parttime Ondernemen regeling. Daardoor volgde hij het ondernemerstraject van de Poweracademie. Hier kreeg hij de tijd en mogelijkheid om goed naar zichzelf te kijken: wie is hij nou, waar staat hij voor en wat wil hij nou? Eerst wilde hij terug de ICT in, maar via vrijwilligerswerk bij Stichting De Arm werd hij daarna ingehuurd en had hij weer betaald werk voor zijn bedrijf en is financieel onafhankelijk.

Het plan is nu dan ook dat er geen plan is. Zolang er consistentie in opdrachten zit, is het al mooi meegenomen. De kronkelweg gaat voorlopig weer de berg op, hij is vooral blij dat hij belasting mag betalen. Zoals John zelf zegt: “Ik wil gewoon lekker doorgaan”. Wel heeft hij echt geleerd om een goede administratie bij te houden en, dankzij Power by Peers, goed naar zichzelf te kijken. Verder komt er ook gewoon een klein beetje geluk bij kijken. Maar dat overkomt je.

Doorgeefvraag: Wat is, naast je core business, nog meer belangrijk in je onderneming? Wat komt er voor jou nog meer bij kijken?

DEEL DIT OP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.