Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

DE KIDSCLUB BREIDT UIT

MET EXTRA AANDACHT VOOR TAAL!

De Kidsclub is in de groei. Er is een extra ochtend toegevoegd waarop ouders met hun dreumes terecht kunnen, en er is een speciale ochtend in Bibliotheek Overvecht waar taal het thema is. Aartie Hardoar en Tamara Amroussi, de oprichters van De Kidsclub vertellen er hier meer over.

In vorige gesprekken hadden jullie het vaak over jullie wens om uit te breiden. Het is dus zover?
Tamara: “Ja! We zijn heel erg blij. Er was echt behoefte aan meer plaatsen, want ouders weten ons echt te vinden. We hadden inmiddels een behoorlijke wachtlijst. Nu kunnen we meer ouders en kinderen helpen. Dat was trouwens niet mogelijk geweest zonder extra budget vanuit de Gemeente Utrecht. Zij hebben speciale ‘potjes’ voor jonge kinderen in Overvecht.”

Is de nieuwe ochtend is ook op een nieuwe locatie?
Aartie: “Ja, behalve bij De Watertoren en De Gagel zitten we nu in Buurthuis De Dreef. Dat is op vrijdagochtend. We zijn nu dus op alle doordeweekse ochtenden open, en op de maandag zelfs op twee locaties tegelijk. Daar zijn we echt trots op.”

Spelend leren werkt heel erg goed, dat hebben we de afgelopen jaren wel bewezen

Op woensdagochtenden zitten jullie in de bieb in Overvecht. En dat is niet zomaar, hè?
Tamara: “Nee, we hebben op woensdag een ochtend speciaal rondom alles dat met taal te maken heeft. Deze ochtend hebben we opgezet om taalachterstanden te voorkomen of te verminderen zodat kinderen in Overvecht goed kunnen meekomen op (voor)school. Voor kinderen die zich nog niet goed kunnen uitdrukken in woorden kan gebarentaal helpend zijn om zichzelf duidelijk te kunnen maken. Marjorie Kadijk komt om de kinderen en ouders te leren hoe ze gebaren kunnen gebruiken. [Marjorie was deelnemer aan de Kidsclub Academie en vertelt over het gebruik van gebaren in een artikel achter de knoppen onder aan dit interview.]

Aartie: “Dat we deze speciale ochtend kunnen aanbieden is ook wel een grote wens die in vervulling is gegaan. Taal is zo belangrijk, hoe je het ook gebruikt. Ook de taalochtenden doen we alles met de Kidsclubmethode. Dus samen met de ouders en spelenderwijs. We zingen, we lezen, we beelden uit, we knutselen. Bij alles wat we doen, leren de kinderen en de ouders over taal. Vaak ongemerkt, en dat is prima. Spelend leren werkt heel erg goed, dat hebben we de afgelopen jaren wel bewezen.”

Tamara: “We werken trouwens ook mee aan OKé Overvecht. Dat is een nieuw opgezet Ouder en Kind Informatiepunt, bedacht door ouders in Overvecht en georganiseerd door Samen voor Overvecht. Oké Overvecht is elke ochtend in Bibliotheek Overvecht, speciaal voor ouders met kinderen tot zes jaar. Wij zijn daar ook een donderdagochtend per maand om vragen te beantwoorden. We hoeven ons niet te vervelen!”

Interview: Ineke Buijs
Foto’s: De Kidsclub

MEER INFORMATIE

Verder lezen over DE KIDSCLUB (ACADEMIE)

DE KIDSCLUB BREIDT UIT

De Kidsclub is in de groei. Er is een extra ochtend toegevoegd waarop ouders met hun dreumes terecht kunnen, en er is een speciale ochtend in Bibliotheek Overvecht waar taal

Lees verder »

NIEUW: DE KIDSCLUB ACADEMIE

Een dik half jaar geleden plaatsten wij op onze website een interview met Aartie Hardoar en Tamara Amroussi, de eigenaars van de Kidsclub. De motivatie en ambitie spatten ervanaf. Dromen,

Lees verder »

DEEL DIT OP

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.