Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

BLOG: REMI IS EIGEN BAAS

DE EENZAME ZZP'ER

Daar zit je dan, in de Vliegende Hollander in de Efteling. Of daar loop je dan, met je balletje en je golfstick op de midgetgolfbaan. In je eentje. Bedrijfsuitje.
“Wat heb jij als lunch mee?” vraag je geïnteresseerd, maar er is niemand die antwoord geeft. 
Terug op kantoor. Even overleggen.
“Wat denk jij, kan ik dit zo de deur uit doen of moet er nog iets bij?”
Dat wordt heel lang wachten op een reactie…

De eenzame zzp'er

Als zzp’er ben je een soort Remi. De naam zegt het al: zelfstandige zonder personeel. Je zult het helemaal zelf moeten uitzoeken. En dat is precies waar een deel van die harde werkers op stukloopt. Het kan namelijk behoorlijk eenzaam zijn, vooral als je in je eentje thuis zit te werken en alles digitaal gaat. En misschien heb je zelfs wel werk waarbij je niet eens iemand hoeft te mailen of te bellen. Je bent je eigen universum en men weet pas dat je er niet meer bent als je geen facturen meer stuurt.

Tips

Bij wijze van, hè. Maar serieus, het helemaal in je eentje werken is niet altijd een aanrader. Het is goed om je geest te blijven scherpen, en dat kan zelfs door gewone gesprekken over dagelijkse dingen. Het hoeft niet eens te gaan over ‘jouw’ inhoud. Simpelweg communiceren houdt je wakker. Gun je jezelf niet de tijd om uitgebreid te gaan lunchen met iemand (wel een uitstekende remedie tegen Remischap), loop dan even naar de bakker, koop je lunchbroodje en knoop een gesprekje aan met de bakker of een klant. Woon je in de stad? Fiets eens naar een van die heel vele tentjes met koffie en wifi. Gooi snel een bakkie achterover of ga daar gewoon een tijdje zitten werken. Al praat je met niemand, je zit toch niet alleen. 

Heb je best wat budget? Zoek dan eens naar kantoorruimte die te huur is. Dat zijn lang niet altijd megagrote complete verdiepingen van kantoorpanden, maar vaak ook leuke kleine kantoortjes of ateliers in oude panden of in omgebouwde industriële gebouwen. Complete hubs zijn er, met allemaal zzp-kantoren die toch een gemeenschappelijke ruimte hebben voor als je behoefte hebt aan gezelligheid en rumoer. Dat is namelijk heel menselijk. Je bent geen robot! Eenzaamheid stompt je af. Maakt je mat en down. En dat vaak zonder dat je het in de gaten hebt. 

Samen Ondernemen

Een van de ‘slogans’ van Power by Peers en in het bijzonder van de Power Academie is Samen Ondernemen. Dat is niet zomaar zo gekozen. Wij vinden verbinding van levensbelang, op allerlei manieren. Samen weet je meer, samen kun je meer. Power by Peers is dan ook een bonte verzameling van zzp’ers die samen het brede aanbod neerzetten. En ook dat aanbod is in de meeste gevallen gericht op verbinding, op samen dingen doen, op van elkaar leren. 

REMI JOINS THE CLUB

We zijn het Samen Ondernemen nog een stukje verder aan het uitwerken. We hebben de eerste serie proefbijeenkomsten gehad van onze hagelnieuwe Power Club. Voel jij je Remi in ondernemersland? Dat hoeft niet. Gezelligheid, kennisuitwisseling, zakelijke ondersteuning, je vindt het bij de Power Club. Nu nog even voor deelnemers en alumni van de Power Academie, maar we gaan het steeds verder uitbouwen. 

Hou onze site en socials in de gaten. Daar vertellen we je later meer.

Ineke Buijs

DEEL DIT OP

1 gedachte over “BLOG: REMI IS EIGEN BAAS”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.