Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

BLOG: HET REGENT… ALWEER

Ben jij het ook zo zat, het Nederlandse weer? Ik heb al sinds september vorig jaar thuis een pomp aanstaan, omdat er anders water in onze kelder komt… Het is dweilen met de kraan open, frustrerend en bizar.

+ en –

Door dit weer denk ik altijd aan van die bekende gezegdes. Dat zijn voor de autochtone Nederlander teksten die meteen helder maken hoe het ervoor staat. In het werken met nieuwkomers merk ik dagelijks dat die gezegdes veel verwarring kunnen oproepen. Tegelijkertijd levert bij de bushalte een praatje met iemand maken over het weer gegarandeerd contact op. Iets dat met een ander onderwerp lang niet altijd zo vanzelfsprekend is. Een praatje over het weer geven we dus ook altijd als tip mee aan nieuwkomers.

Kortom, het weer heeft goede en minder leuke kanten. Als de zon schijnt, word je gelijk blij. Je krijgt meer energie en het leven lijkt je meer toe te lachen. Op de eerste echt warme dag is het Rokjesdag; ook alweer zo’n blij moment. Alleen roept het weer deze maanden – het regent…. alweer – helaas ook wat minder fijne gedachten op.

En nu is de grote vraag: hoe gaan we om met al dat hemelwater, zodat het niet ons hele humeur en levensgenot overneemt?

De positieve kant van regen

Regen kan behoorlijk irritant zijn, maar het is toch onmisbaar. Zonder regen zou er immers niets groeien, zouden onze rivieren opdrogen en zou het leven uiteindelijk stoppen. Planten en bomen hebben regen nodig om te floreren. Regen is de drijvende kracht achter onze voedselvoorziening en het ecosysteem waarin we leven. Dat het onkruid in mijn tuin groeit en groeit neem ik op de koop toe….

Ook bij jouw onderneming, in je werk en in jouw leven kun je regen zien als veel meer dan alleen water dat uit de lucht valt. Het staat voor groei, vernieuwing en de kracht van diversiteit.

Empowerment en educatie

Denk eens aan een regenbui na een lange periode van droogte. Die eerste druppels brengen hoop en de belofte van nieuwe mogelijkheden. Zo kunnen ook uitdagingen en tegenslagen in ons leven en onze onderneming ons voorbereiden op een periode van bloei en vernieuwing.

In ons werk met verschillende gemeenschappen en communities zien we vaak hoe persoonlijke uitdagingen mensen sterker maken. Door empowerment en educatie helpen we mensen om de vaardigheden en het zelfvertrouwen te ontwikkelen die ze nodig hebben om hun dromen waar te maken. Regen staat hierbij symbool voor de uitdagingen die ze overwinnen en de groei die daarop volgt.

Regent het weer eens? Denk dan maar aan de groei die die druppels ook brengen – letterlijk en figuurlijk

Regen = groei

Regen, in al zijn vormen, is een mooie metafoor voor groei en vernieuwing. Het voedt zowel de aarde als onze communities het helpt ons om sterker en veerkrachtiger te worden. Power by Peers omarmt de symboliek van regen. Wij empoweren mensen van alle culturen, zodat ze hun uitdagingen en regenbuien kunnen aangaan en we samen een betere toekomst kunnen bouwen.

Dus regent het weer eens? Denk dan maar aan de groei die die druppels ook brengen – letterlijk en figuurlijk. En laten we hopen dat ook regelmatig zonnestralen regent!

Fijne zomer!

Mieke

Blog: Mieke van Dommelen
Foto: Ineke Buijs

DEEL DIT OP

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.