Power by Peers heeft het Blik op Werk-keurmerk toegekend gekregen van de gelijknamige organisatie. We waren al aspirant, maar mogen het bordje nu daad-werkelijk aan de gevel hangen. Daar zijn we blij mee, want het keurmerk zorgt weer voor nieuwe mogelijkheden. Voor ons, en zeker voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Wat houdt het Blik op Werk-keurmerk precies in?
Blik op Werk is al sinds 2006 bezig om overzicht te creëren in de wereld van arbeidsparticipatie en inburgering. Er is een groot scala aan aanbieders en dienstverleners op dit gebied. Dat maakt het voor zowel burgers als organisaties lastig om erachter te komen of de partij met wie je in zee wilt gaan de gewenste kwaliteit heeft. Hieronder vind je een filmpje waarin wordt uitgelegd wat het keurmerk precies inhoudt.
WAAROM IS DAT BELANGRIJK?
Het mee kunnen doen in de maatschappij is belangrijk. Als mens je steentje bijdragen en je onderdeel voelen van het geheel voorkomt heel veel mentale en fysieke klachten. Meedoen met de maatschappij lukt vaak door aan het werk te zijn. Dat lukt niet iedereen even makkelijk. Mensen kunnen om allerlei redenen een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Vaak is het ook andersom: de arbeidsmarkt maakt niet genoeg gebruik van de mogelijkheden die mensen hebben. Als je die afstand (beide kanten op) kunt verkleinen, kun je meer mensen op weg helpen naar werk en ze het liefst zo lang mogelijk laten meedoen. Soms is inburgering daarvoor een goed idee: de taal en cultuur van het land waar je woont kennen, vergroot je kansen natuurlijk aanzienlijk. Soms is er iets anders nodig, waar wat meer persoonlijke begeleiding bij komt kijken.
WAAROM HEEFT POWER BY PEERS HET KEURMERK GEKREGEN?
Power by Peers heeft het Blik op Werk-keurmerk toegekend gekregen omdat wij al jaren bezig zijn met het empoweren, het op weg helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doen we onder andere met onze Power Academie en Eigen Pad, maar ook de rest van ons aanbod helpt hieraan mee. We hebben met onze trajecten al meerdere mensen succesvol kunnen helpen met het zich uit een uitkeringssituatie werken. Dat zeggen we met nadruk zo, omdat we mensen vooral helpen om het zelf te doen. Wij helpen ze niet uit de situatie, wij helpen ze om het zelf te doen.