Met Eigen Wijsheid Samen Ondernemen

In de schijnwerpers — Beatrijs Wind

Kunstenaar, creatief denker en verbinder

Een van de ondernemers die de Power Academie heeft afgerond is Beatrijs Wind. Elke maand verstuurt ze een klein handgemaakt kunstwerk naar haar abonnees. Ook maakt ze grotere kunstwerken op aanvraag.

Met haar kunst wil Beatrijs de nieuwsgierigheid van mensen prikkelen, zowel naar elkaar toe als naar de wereld. Dat doet ze liever door vragen te stellen dan antwoorden te geven, en zo hun perspectief op de wereld te verruimen. In september kwam haar eerste boek uit, waarin ze terugblikt op vijf jaar PosKuns. Haar werk staat nu tentoon in het ZIMIHC in Utrecht.

Ze is gespecialiseerd in het kleine en fijne. Ze werkt dan ook graag met limited editions van haar kunst. Integriteit en eerlijkheid staan centraal in haar werk.

Beatrijs zit in haar atelier en werkt. Het is een woonkamer met veel kleuren en bedrijvigheid. Beatrijs is geconcentreerd op een envelop die ze verstuurt voor haar maandelijkse abonnement.
Beatrijs aan het werk in haar atelier.

Beatrijs’ pad naar het ondernemerschap

Na een carrière als projectdocent en later met een vaste aanstelling bracht Beatrijs kunst onder de aandacht van jongeren. Ze poogde een democratische school op te richten met gelijkgezinden, maar door een tekort aan financiële ondersteuning liep dat spaak. In die tijd merkte Beatrijs dat een project echt dicht bij haar hart moet staan wil ze er vol voor kunnen gaan. Met haar verworven ervaring hernam Beatrijs haar reis als zelfstandig ondernemer. Nu stuurt ze maandelijks een kunstwerk per post op naar haar abonnees.

Kunst op de eerste plek

Voor Beatrijs komt haar kunstenaarskant altijd eerst, en op de tweede plek het ondernemerschap. Zo neemt ze alleen zakelijke opdrachten aan wanneer ze daar voldoende vrijheid in krijgt en die verbinding met de kunst blijft voelen.

“Het grote werk begint in jezelf, en straalt vanuit daar naar anderen uit.”

Haar atelier aan huis geeft haar daarin rust. Ze heeft alles bij de hand en heeft zo grote vrijheid om te werken zoals ze wil. Power by Peers helpt Beatrijs bij het ondernemerschap. Zo heeft ze geleerd zichzelf te laten zien. Ook deelt ze graag haar kennis en is ze altijd op zoek naar het volgende nieuwe project.

De tentoonstelling van Beatrijs loopt tot 2 november. Kaarten reserveren kan via de site.

DEEL DIT OP

1 gedachte over “In de schijnwerpers — Beatrijs Wind”

  1. Blij met dit compacte portret door Saskia Brakenhof van PowerbyPeers.
    Ik vul nog even aan: ik heb gemerkt dat een project me heel na aan het hart moet liggen om het lang vol te houden, wat nog net een stap verder is dan er vol voor gaan. Dat doe ik zowiezo 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel je vraag ->
Kunnen we je helpen?
Je zoekt contact met Power by Peers. We reageren zo snel mogelijk op je bericht.

Let op: Als je de chat start, weten we wat jouw telefoonnummer is. Wij zullen je echter nooit ongevraagd berichten sturen en je nummer nergens opslaan zonder jouw toestemming.