Cybille LatourIk ben Cybille Latour, geboren 14 april 1976 (Utrecht) en woon nu in Houten. Ik woon daar alweer zeventien jaar. In Houten ben ik gaan wonen na in Den Haag gewoond en gewerkt te hebben, omdat ik weer bij mijn famillie wilde wonen

Ik hou van mijn werk, als coach bij mijn project in Houten met ervaringscoaches en andere dingen die ik doe. Mijn werk en mijn kinderen geven mij energie. Ik geniet waar mijn kinderen mee bezig zijn en van hun verschillende levensfases. Op mijn werk krijg ik energie van mensen die bepaalde dingen overwinnen, mensen die hun eigen kracht vinden.

De ervaring die ik op heb gedaan in mijn eigen leven maakt me tot wie ik ben. Negen jaar geleden heb ik door een psychose cliƫntervaring opgedaan in de GGZ. Ik vind dat ik daar niet de juiste hulp heb gekregen. Door frustratie ben ik gaan lezen en nadenken: hoe kan het anders? Dat wat ik nu doe komt puur uit wat ik heb meegemaakt. Een SPW-opleiding had ik al eerder, in 1996, afgemaakt.

Graag zou ik willen delen dat, ondanks de kwetsbare doelgroep, je niet in een hoekje hoeft te gaan zitten met een stempel dat je zogenaamd niks zou kunnen, maar dat je jezelf kunt zijn met al je kwetsbaarheden. Vanuit kwetsbaarheid kun je een ander helpen. Belangrijk vind ik het om ervaringen te delen. Wat heb je mee gemaakt? Je bent net zo waardevol en kunt net zoveel betekenen als ieder ander. Je kunt een volwaardig leven leiden.

Mijn droom is om een plek te creƫren, een huis of een gebouw, waar iedereen samen komt, waar je er mag zijn met al je kwetsbaarheden. Iedereen is er zichzelf en kan op die plek bij elkaar komen. Mensen zouden er ook kunnen wonen, zoals bij de Emmaus en iets kunnen doen en betekenen voor elkaar. Ik zou een plek willen waar stabiliteit, een vertrouwensband en laagdrempeligheid is. Dit zijn woorden die op mijn lijf zijn geschreven!

Cybille is inmiddels afgestudeerd als Ervaringsdeskundige in Armoede en Sociale Uitsluiting. Ze is betrokken bij de landelijke beweging om dit te doorbreken. In dat kader is er een filmpje gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=EUAsSFAojeQ&feature=youtu.be

 

Meer over Cybille of wil je contact?

https://www.linkedin.com/pub/cybille-latour/50/2a2/ba5

Cybille@Powerbypeers.nl