Power by Peers is stichting. De dagelijkse leiding van Power by Peers is in handen van Mieke van Dommelen. Daarnaast zijn er vaste partners met wie we samenwerken. Zij stellen zich hieronder voor.

 

Mariska Minnen

Mariska MinnenIk ben Mariska Minnen, geboren 23 augustus 1969 (Heteren), woon in Houten en ben sinds de start betrokken bij mei 2014 Power by Peers. Ik hou van mensen, mijn kinderen en het strand (sinds mijn 5e/6e jaar ben ik in Zeeland opgegroeid).

Van kinds af aan heb ik mezelf aan geleerd mijn eigen keuzes te maken. Ik groeide op in een gezin waarbij dat werd gestimuleerd en, ja, ik ben ook eigenwijs. Ik heb geleerd zelf de regie op mijn eigen leven te pakken, ook later door mijn scheiding toen ik met twee jonge kinderen alleen verder ging.

Deskundig ben ik in het begeleiden van processen tussen mensen (samenwerken) en processen bij mensen zélf. Wat is je gedrag? En wat is het effect daarvan met het oog op wat je wil bereiken? Regie op eigen leven vind ik belangrijk.

Graag wil ik iets doen waardoor mensen een ander perspectief krijgen. Mijn nieuwsgierigheid naar de wereld en passie voor de ontwikkeling van mensen staan hierbij voorop. Ik wil verbazing creëren waardoor mensen nieuwsgierig worden en gaan leren. Mensen de mogelijkheid geven te blijven leren en de regie te pakken ten aanzien van wat je wil bereiken.

Power by Peers wil ik een plek laten zijn waar mensen hun eigen werk (kunnen) creëren en doen wat ze superleuk vinden en deels/helemaal in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

Kreten die mij horen: onafhankelijkheid, eigen ding kunnen doen, eigenzinnig, eigenwijs, samen (van elkaar) leren !

https://www.linkedin.com/in/mariskaminnen

 

Mieke van Dommelen

Mieke van DommelenIk ben Mieke van Dommelen, geboren 29 maart 1969 (Nijmegen) en ben initiator en directeur van Power by Peers. Ik groeide op in Brabant en tegenwoordig woon ik in Hollandsche Rading en een aantal weken per jaar in IJsland, Reykjavik. Een klein dorp vind ik fijn omdat je daar de ruimte hebt, geen directe buren en buitenleven hebt. Buiten zijn is voor mij belangrijk. Ik houd van mensen, mijn paard en beesten in mijn leven.

Ik heb meer dan twintig jaar werkervaring met mensen, die niet vanzelfsprekend mee doen en om hen mee te laten doen in de samenleving. Daar heb ik veel mee geëxperimenteerd, resultaten geboekt en vooral gemerkt wat er niet werkt in de bestaande aanpakken. Mijn eigen ervaring met een WAO-procedure, op mijn 29e levensjaar, komt hierbij goed van pas.

Als kind dacht ik al over mijn eigen bedrijf, maar ik heb eerst werkervaring opgedaan. Zes jaar geleden nam ik ontslag om nu mijn droom te realiseren. Ik ben toen op mijn eigen manier zelf gaan ondernemen. Samen met Mariska Minnen startte ik De Participatieformule. Hieruit ontstond Power by Peers.

In het huidige systeem om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen gaan een aantal dingen fout. Ik denk: “Het kan anders!” Bizar vind ik het dat mensen facilitair werk of in de groenvoorziening móeten gaan werken, voor mij is dat stigmatiserend. En dit terwijl deze mensen ook andere dingen kunnen. Ik vind dat mensen hun eigen keuzes horen te kunnen maken.

Met anderen wil ik delen dat je van niets íets kunt maken. Graag wil ik werken naar vermogen mogelijk maken door te ondernemen naar vermogen. Er is een mogelijkheid een stukje van je uitkering te verdienen; verdienen naar vermogen. Het is zoeken: “hoe?” Van die zoektocht krijgt je veel terug. Ik geloof dat je blijer bent als je doet waar je voor gaat en je eigen geld verdient. Dat maakt je onafhankelijker. Bovendien zit je zelf aan het stuur!

Power by Peers staat voor werk maken van en met je eigen ervaring. Hierdoor creëren we nieuwe business. Ik sta voor geloof in ontwikkeling van mensen, bestaansrecht van mensen en ik geloof in Power by Peers!

https://www.linkedin.com/in/miekevandommelen